Eurobank: Τα προνόμια, οι μισθοί και οι παροχές σε είδος της νέας επιχειρησιακής σύμβασης

Ενημερωτικό σημείωμα προς τους εργαζομένους της Eurobank για τους όρους της προσφάτως υπογραφείσας επιχειρησιακής σύμβασης με τον σύλλογο των εργαζομένων της, απέστειλε η τράπεζα σε όλο το προσωπικό.

Σύμφωνα με τη Νατάσσα Πασχάλη, Group CHRO της Eurobank, που έχει επιμεληθεί τη σχετική ενημέρωση, «οι νέες Επιχειρησιακές Συμβάσεις

ενισχύουν τις εργασιακές και ασφαλιστικές μας παροχές, εισάγοντας νέες καλύψεις που στηρίζουν τις οικογένειες όλων μας στην κατεύθυνση της συμπερίληψης και της ενσωμάτωσης. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την πεποίθηση μέσα μας ότι ανήκουμε σε ένα σύγχρονο και δυναμικό οργανισμό που φροντίζει με συνέπεια τις πολύτιμες σχέσεις της ζωής μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας».

Όπως σημειώνει η ίδια, «μιλώντας για την Eurobank, μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι διαχρονικά έχουμε «χτίσει» ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παροχών για τις οικογένειες των εργαζομένων μας. Μέσα από κλαδικές και επιχειρησιακές συμφωνίες, καθώς και με οικειοθελείς εργοδοτικές παροχές, υποστηρίζεται στην πράξη κάθε φάση στον κύκλο της οικογενειακής μας ζωής».

Οι βελτιώσεις

Αναλυτικότερα, η κυρία Πασχάλη επισημαίνει τα εξής, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της τράπεζας:

«Με το επίδομα γάμου ή συμφώνου συμβίωσης να υποστηρίζει τα πρώτα βήματα της κοινής ζωής ενός ζευγαριού και στη συνέχεια με μια σειρά από οικονομικές στηρίξεις ή διευκολύνσεις όπως είναι το επίδομα και οι άδειες τοκετού, οι άδειες λοχείας, η ευέλικτη άδεια μητρότητας, η αυξημένη άδεια γέννησης τέκνου για τον νέο πατέρα, και κυρίως, το μηνιαίο επίδομα γέννησης τέκνων, ενισχύουν την ασφάλεια που νιώθουμε για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Επιστέγασμα της οικογενειακής ζωής στην Ελλάδα είναι η απόκτηση σταθερής στέγης, που στην Τράπεζά μας γίνεται πιο εφικτή με τα στεγαστικά δάνεια που παρέχονται με προνομιακούς όρους για το προσωπικό. Με 0,25% κυμαινόμενο ή 0,80% σταθερό επιτόκιο, προσφέρεται ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό προϊόν με σημαντικό μακροχρόνιο οικονομικό όφελος για κάθε οικογένεια.

Οι ανάγκες φυσικά δεν σταματούν. Η Eurobank συνεχίζει να είναι δίπλα στα μικρά μας παιδιά με τα μηναία έξοδα κάλυψης του βρεφονηπιακού σταθμού ή της οικιακής τροφού, καθώς και με τη χορήγηση άδειας για φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Τα χρόνια της εκπαίδευσης και το ταξίδι των παιδιών μας στη μάθηση, υποστηρίζονται από άδειες σχολικής προόδου, κατασκηνωτικά επιδόματα, συμμετοχή σε summer camps, διοργάνωση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης και βοήθημα σπουδών στα παιδιά μας που σπουδάζουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε διαφορετικές πόλεις από αυτή της μόνιμης κατοικίας τους.

Ξεχωριστή στιγμή, η βράβευση των αριστούχων παιδιών των εργαζομένων μας που ξεχωρίζουν σε κάθε σχολικό και ακαδημαϊκό έτος, εδώ και 19 χρόνια.

Ως «ασπίδα» υγείας και καλής ζωής λειτουργεί παράλληλα το ασφαλιστικό μας πρόγραμμα. Η Eurobank παρέχει δωρεάν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών εξετάσεων check up και όλες τις ουσιαστικές ιατροφαρμακευτικές καλύψεις μέσα από το ιατροφαρμακευτικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι το μοναδικό πρόγραμμα στην αγορά ενισχυμένο με ποιοτικές διευκολύνσεις, όπως οι οφθαλμολογικές εξετάσεις και οι οδοντιατρικές εργασίες για εμάς και τα παιδιά μας».

Οι νέες Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας επιβεβαιώνουν τη σταθερή επιλογή του Οργανισμού μας για την ενίσχυση και τη φροντίδα των εργαζομένων μας σε θεσμικό, οικονομικό και ασφαλιστικό επίπεδο.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προσδιορίζονται εκ νέου θεσμικά ζητήματα με βασικότερα αυτά της προστασίας της απασχόλησης, τη σύγχρονη αλλά και ορθή χρήση των ψηφιακών μέσων εργασίας, ενώ για πρώτη φορά μέσω της Σύμβασης θεσμοθετείται επιπλέον ειδική άδεια στις συναδέλφους μας για τη στήριξή τους στην απαιτητική διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την περαιτέρω ενίσχυση του μηνιαίου επιδόματος γέννησης τέκνων κατά 5% από το 2ο παιδί, το οποίο είναι μία μακροχρόνια παροχή που στηρίζει την ανατροφή των παιδιών των πιο χαμηλόμισθων εργαζομένων μας, καθώς και τη σημαντική αύξηση του ετήσιου επιδόματος πολυτέκνων. Τέλος, η μείωση των επιτοκίων στα βασικά τραπεζικά προϊόντα, δημιουργεί επιπλέον ευχέρειες στο μηνιαίο εισόδημα όλων μας.

Στον τομέα των ασφαλιστικών παροχών, με την επικείμενη Ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), θωρακίζουμε περαιτέρω το συνταξιοδοτικό μας πρόγραμμα, και βελτιώνουμε βαθμιαία την εισφορά του Οργανισμού μας, από 2% και 8% σε 2,5% και 8,25% αντίστοιχα έως το 2024, ώστε να ενισχύσουμε το απόθεμά μας για τα χρόνια της συνταξιοδότησης.

Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας που συνειδητοποιήσαμε όλοι πως απρόοπτα περιστατικά υγείας μπορούν να ταράξουν την οικογενειακή μας ασφάλεια, προσθέσαμε δύο επιπλέον ιατροφαρμακευτικές παροχές· την παραμονή των εξαρτώμενων μελών για 5 χρόνια στο ιατροφαρμακευτικό μας πρόγραμμα, σε περίπτωση απώλειας εν ενεργεία συναδέλφων μας και την επέκταση της άδειας σε γονέα – συνοδό σε περίπτωση νοσοκομειακής νοσηλείας ανήλικου τέκνου μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Τέλος, η νέα Σύμβαση καθιερώνει ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα παιδιά του/της συζύγου των εργαζομένων μας από προηγούμενη σχέση γάμου καθώς και στον/ην σύζυγο εργαζόμενου ομόφυλου ζεύγους με σύμφωνο συμβίωσης, αναγνωρίζοντας όλες τις σύγχρονες μορφές οικογένειας.

Το επόμενο διάστημα, θέλοντας να βελτιώσουμε την ενημέρωση όλων μας για το μεγάλο πλήθος αυτών των πολύτιμων παροχών για την οικογένεια, θα δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό newsletter με οργανωμένη πληροφόρηση για κάθε ενότητα προνομίων.

Με τις παραπάνω προβλέψεις και παροχές, φροντίζουμε να συμβάλλουμε σε καίριους και ουσιαστικούς τομείς, δημιουργώντας ένα μοναδικό πλέγμα ασφάλειας και υποστήριξης για ανάπτυξη και πρόοδο στην εργασιακή και οικογενειακή μας ζωή».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα