Ανακάμπτουν οι αερομεταφορές, ανακάμπτει και η επίγεια εξυπηρέτηση. Τα μεγέθη της Goldair Handling

Η ανάκαμψη των αερομεταφορών στην Ελλάδα συμπαρασύρει όλες τις σχετιζόμενες εταιρείες, δηλαδή αεροδρόμια, αεροπορικές και εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης.

Επιμέλεια: Φ. Φωτεινός 

Ο όμιλος της Goldair Handling (έχει παρουσία σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Σερβία, Ουγγαρία,

Ινδία, Ελβετία και Ισπανία) κατάφερε, το 2022, να σημειώσει σημαντική άνοδο εσόδων κατά 52,81%.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 107,1 εκατ. έναντι 70,9 εκατ. το 2021 και τα κέρδη μετά από φόρους στα 15,28 εκατ. έναντι 17,83 εκατ. το 2021.   

Το 2022 παρουσίασε μία μεικτή εικόνα ανάκτησης των πτήσεων για τη Goldair Handling, όσον αφορά τις 4 αγορές που δραστηριοποιούταν το εξεταζόμενο έτος (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελβετία).

Η ελληνική αγορά ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου, όπου σε αρκετούς προορισμούς, η ζήτηση ξεπέρασε τα επίπεδα ρεκόρ του 2019, ενώ μεσοσταθμικά, η εταιρεία ανέκτησε το 91% των πτήσεων, καταγράφοντας, παράλληλα, σημαντική αύξηση (33%) σε σχέση με το 2021.

Στη Βουλγαρία παρατηρήθηκε μικρότερη ανάκτηση πτήσεων σε σχέση με το 2019 (-32%), ενώ οι 2 εποχικοί προορισμοί της Μαύρης Θάλασσας (Μπουργκάς, Βάρνα) επηρεάστηκαν περαιτέρω αρνητικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Συνολικά, η κίνηση παρουσίασε αύξηση 47% σε σχέση με το 2021.

Αντίστοιχη εικόνα και για την Κύπρο, με ανάκτηση πτήσεων 59% σε σχέση με το 2021, ωστόσο, συνολικά οι δύο προορισμοί του νησιού (Λάρνακα, Πάφος) ανέκαμψαν στο 70% του 2019, εμφανώς επηρεασμένοι από την ζήτηση της ρωσικής αγοράς.

Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των επιβατών ΑμεΑ επανήλθε στα επίπεδα του 2019, κυρίως κατά το 2ο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της, η εταιρεία προέβη πέρυσι στην ίδρυση της Goldair India και σε συνεργασία με την ινδική εταιρεία LAS Ground Force, ιδρύθηκε η Goldair-LAS, η οποία, κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της σε 2 αεροδρόμια, την Bagdogra και την Udaipur.

Τέλος, τον Απρίλιο του 2023, η εταιρεία απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό της κυπριακής LGS Handling, προχωρώντας στη μετονομασία της σε Goldair Handling Cyprus.

Το άρθρο Ανακάμπτουν οι αερομεταφορές, ανακάμπτει και η επίγεια εξυπηρέτηση. Τα μεγέθη της Goldair Handling εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
anakabtoun-oi-aerometafores-anakabtei-kai-i-epigeia-exypiretisi-ta-megethi-tis-goldair-handling.htm
Τυχαία Θέματα