Όμιλος Grimaldi – Minoan αντιδρούν στο «γάμο» Αttica – HSW. Πιθανή προσφυγή ή και διαπραγματεύσεις για ανταλλάγματα

Προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει ο όμιλος Grimaldi και η θυγατρική Minoan Lines, με στόχο να αποτρέψει την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού της Hellenic Seaways από την Attica (BlueStar, Superfast).

Στη HSW,

η Minoan διαθέτει το 48,5%, ενώ η Attica ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και μικρομετόχους της Hellenic Seaways για την εξαγορά του 50,3%.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι υποστήριξε ότι η συμφωνία έχει και ευρωπαϊκή διάσταση, δεδομένου ότι η Ελλάδα «είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη».

Όπως δήλωσε, η εταιρεία του «ετοιμάζει ένα έγγραφο προς την DG Comp που θα τονίζει τα επιχειρήματα κατά της συμφωνίας», την οποία ο Ε. Γκριμάλντι χαρακτήρισε «εκτός των κανονικών παραμέτρων».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να πουλήσουν οι Μινωϊκές τις μετοχές τους στη Hellenic Seaways, με τυχόν αντάλλαγμα δρομολόγια σε άλλες ελληνικές γραμμές.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η πλευρά Γκριμάλντι, με το 48,5% που έχει στη HSW, θα μπλοκάρει την συγχώνευση της Hellenic Seaways με την Attica.

Μ. Δημητρίου

The post Όμιλος Grimaldi – Minoan αντιδρούν στο «γάμο» Αttica – HSW. Πιθανή προσφυγή ή και διαπραγματεύσεις για ανταλλάγματα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα