Αύξηση εσόδων και βελτίωση κερδοφορίας για την Premia που κατέχει 9 ακίνητα logistics

Αύξηση εσόδων και βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψε η Premia το 2021. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 9,5 εκατ. έναντι 1,7 εκατ. το 2020, με τα έσοδα μίσθωσης επενδυτικών ακινήτων να διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 6,5 εκατ., έναντι 1,5 εκατ.

Τα μισθώματα του ομίλου δεν επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία (Covid-19), με τη σχετική μείωση να ανέρχεται σε 0,2 εκατ. ευρώ για το 2021.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου, αυξήθηκαν κατά περίπου 10 φορές σε σχέση με το 2020 και ανήλθαν σε 10,8 εκατ., ενώ τα EBITDA

μη συμπεριλαμβανομένων κερδών από αναπροσαρμογή επενδυτικών ακινήτων σε εύλογη αξία (Adjusted EBITDA), αυξήθηκαν κατά περίπου 7 φορές και διαμορφώθηκαν σε 3,7 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση που σημειώθηκε οφείλεται τόσο στην συνεισφορά κερδοφορίας από τις εταιρίες του ομίλου όσο και στην επίδραση από την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας λόγω μετατροπής της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, τα αποτελέσματα του 2021 δεν είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά της δυναμικότητας του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου, καθώς τα αποτελέσματα των θυγατρικών που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2021 περιλαμβάνονται στα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου από την ημερομηνία απόκτησης τους, ήτοι από τις 29/6 για τις εταιρίες που εισφέρθηκαν στο πλαίσιο της ΑΜΚ και από τις 30/11 για τις ιδιοκτήτριες εταιρίες του ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων στον Πειραιά.

Το χαρτοφυλάκιο

Διεύρυνση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων με την προσθήκη 10 νέων ακινήτων, καθώς και υπογραφή προσυμφώνων αγοράς ακόμη τεσσάρων ακινήτων εντός του 2021. Στρατηγική είσοδος στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με την απόκτηση ακινήτου στον Πειραιά.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει συνολικά είκοσι επτά ακίνητα:

-13 επενδυτικά ακίνητα εισοδήματος, εκ των οποίων 9 logistics, 3 big-boxes και 1 ακίνητο εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments).

-4 επενδυτικά ακίνητα προς μελλοντική αξιοποίηση εκ των οποίων 2 βιομηχανικά ακίνητα και 2 οικόπεδα.

-10 σχολεία υπό διαχείριση μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ – Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει προσύμφωνα για την απόκτηση 4 ακόμη επενδυτικών ακινήτων, 3 ακινήτων φοιτητικών εστιών και 1 ακινήτου βιοτεχνολογίας.

Στα στοιχεία καταγράφεται αύξηση κατά 87% της συνολικής αξίας επενδύσεων του ομίλου η οποία ανήλθε σε 198,9 εκατ. την 31.12.2021.

Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 146,8 εκατ. έναντι 65,9 εκατ. την 31.12.2020.

Επιπλέον, καταβλήθηκαν προκαταβολές ύψους 12,9 εκατ. κατά την υπογραφή των ανωτέρω προσυμφώνων αγοράς.

The post Αύξηση εσόδων και βελτίωση κερδοφορίας για την Premia που κατέχει 9 ακίνητα logistics appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα