Αύξηση 13% στις διελεύσεις παρουσίασε ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί)

Αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί). Το διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2018 και σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, παρατηρήθηκε άνοδος διελεύσεων κατά 13%.

Η αύξηση διελεύσεων παρατηρείται σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων και πρωτίστως, στα βαρέα οχήματα, κάτι το οποίο ερμηνεύεται από συγκοινωνιολόγους ως «εικόνα σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης, καθώς τα επαγγελματικά οχήματα αποτελούν βαρόμετρο».

Επίσης, στο διάστημα αυτό τέθηκε σε εφαρμογή και το μέτρο της απαγόρευσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από τα φορτηγά, κάτι το οποίο

σημαίνει ότι αρκετά επαγγελματικά οχήματα «αναγκάστηκαν» να χρησιμοποιήσουν τους, υπό παραχώρηση, αυτοκινητοδρόμους.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του 2017, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου παρουσίασε έσοδα από διόδια ύψους 64 εκατ. ευρώ, έναντι 55,5 εκατ. ευρώ το 2016.

Μάλιστα, ο αυτοκινητόδρομος πέτυχε, πέρσι, καθαρή κερδοφορία 8 εκατ., έναντι 5,4 εκατ. το 2016, παρά τη μείωση εσόδων από το κατασκευαστικό αντικείμενο.

Σε άλλα επιμέρους επιχειρησιακά μεγέθη και – σύμφωνα με στοιχεία της Hellastron – o Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στα τέλη του 2017, είχε διαθέσει 38.211 ηλεκτρονικούς πομποδέκτες, με το 20,6% των συναλλαγών να πραγματοποιείται μέσω αυτών.

Φώτης Φωτεινός

The post Αύξηση 13% στις διελεύσεις παρουσίασε ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός – Κλειδί) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα