«Ok» Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση της Fraport Σλοβενίας για ζημιές που υπέστη λόγω κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, την απόφαση της Σλοβενίας να αποζημιώσει με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ τη Fraport Slovenija, do.o., operator του αεροδρομίου “Jože Pu Lnik Ljubljana”, για τη ζημία που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι, το αεροδρόμιο “Jože Pučnik Ljubljana” είναι το μοναδικό αεροδρόμιο της χώρας που δέχεται διεθνείς επιβατικές πτήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, «λόγω των μέτρων που εφάρμοσε η Σλοβενία

για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όλες οι αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούσαν στο αεροδρόμιο “Jože Pučnik Ljubljana” έπρεπε να σταματήσουν τις πτήσεις τους στις 17 Μαρτίου 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα υψηλές λειτουργικές ζημιές για το αεροδρόμιο.

Οι περιορισμοί πτήσεων άρχισαν σταδιακά από τις σλοβενικές αρχές από τις 12 Μαΐου 2020 και άρχισαν να αποκαθίσταται στις 29 Μαΐου.

Ωστόσο, ελλείψει εσωτερικών προγραμματισμένων επιβατικών πτήσεων εντός της Σλοβενίας, το αεροδρόμιο εξαρτάται από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών άλλων χωρών για να ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητές του και, συνεπώς, η κίνηση άρχισε να αυξάνεται αισθητά από τον Ιούλιο του 2020.

Το μέτρο ενίσχυσης, το οποίο θα λάβει τη μορφή άμεσης επιχορήγησης, θα επιτρέψει στις σλοβενικές αρχές να αποζημιώσουν τον αερολιμένα για τις απώλειες εσόδων που υπέστη την περίοδο μεταξύ 17 Μαρτίου – 30 Ιουνίου 2020.

Το μέτρο περιλαμβάνει μηχανισμό ανάκτησης, σύμφωνα με τον οποίο τυχόν δημόσια ενίσχυση που υπερβαίνει την πραγματική ζημία που έλαβε ο δικαιούχος θα επιστραφεί στο σλοβενικό κράτος».

The post «Ok» Κομισιόν σε κρατική ενίσχυση της Fraport Σλοβενίας για ζημιές που υπέστη λόγω κορωνοϊού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα