«H κρίση στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει», σχολίασε ο δ.σ. της Ελινόιλ

Σε μια ανάλυση του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος, αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για το πολιτικό σύστημα, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελινόιλ Γιάννης Αληγιζάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου προφίλ της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί να καταστεί ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός όμιλος.

Ο κ. Αληγιζάκης, ο οποίος είναι και γραμματέας του ΣΕΕΠΕ, δηλαδή των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, σχολίασε ότι «στην ΕΛΙΝΟΙΛ έγκαιρα διαπιστώσαμε, στα τέλη του 2012, ότι η κρίση ήλθε για να μείνει στην

Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «στις αρχές του 2013, αποφασίσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την στρατηγική μας ανάπτυξη. Η απόφαση μας ήταν, με έδρα την Ελλάδα, να δραστηριοποιηθούμε διεθνώς».

Στη συνέχεια, αφού παρουσίασε την αύξηση των διεθνών πωλήσεων της εταιρείας, ανέφερε ότι «δεν μπορούν όμως οι διεθνείς πωλήσεις να είναι η μόνη μας επιλογή. Το σπίτι μας είναι εδώ, η Ελλάδα θα αρχίσει σταδιακά να συνέρχεται», οριοθετώντας τους νέους στόχους της εταιρείας και την είσοδό της σε νέες προϊοντικές αγορές (ηλεκτρική ενέργεια, αέριο).

Στον πρόλογό του, σχολίασε ότι η ελληνική αγορά κινείται σε σταθερά αρνητικούς ρυθμούς και συγκεκριμένα, η αγορά στα καύσιμα κίνησης υποχωρεί από τον Σεπτέμβριο με ρυθμούς από -4% έως -9%, ενώ και ο Ιανουάριος «τρέχει» με -10% στις βενζίνες και -8% στο Dk.

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει σωστά από τον Μάιο και μετά, ότι υπάρχει πρόβλημα. Έλλειψη σταθερότητος. Αβεβαιότητα και αυτό συντηρείται από το πολύ ρευστό πολιτικό σύστημα.

Μια διαρκώς αυξανόμενη προεκλογική περίοδος, που βυθίζει την ελληνική αγορά, με ρυθμούς μείωσης, πρωτόγνωρους», ανέφερε ο κ. Αληγιζάκης, υποστηρίζοντας ότι η αγορά έχει μείνει από ρευστότητα, διότι το κράτος δεν επιστρέφει χρήματα 2 δις από την αγορά.

Εάν μη τι άλλο, με σαφή και πολλά πολιτικά μηνύματα η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελινόιλ….

The post «H κρίση στην Ελλάδα ήρθε για να μείνει», σχολίασε ο δ.σ. της Ελινόιλ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα