38 αιτήσεις το λεπτό δέχθηκε η Amazon για μια θέση εργασίας σε ΗΠΑ και Καναδά

Χαμός για μια θέση εργασίας στην Amazon. Κατά τη διάρκεια της «Ημέρας Καριέρας Amazon» που διοργάνωσε η εταιρεία, πάνω από 300.000 παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ ένας αριθμός-ρεκόρ 384.000 ατόμων υπέβαλαν αίτηση για θέσεις εργασίας σε ΗΠΑ και Καναδά.

Αντίστοιχα, εντός 24 ωρών, οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού της Amazon

ολοκλήρωσαν πάνω από 20.000 ραντεβού με υποψήφιους, ενώ σε ομαδικές συνεδρίες είδαν επιπλέον 6.000 άτομα.

«Το όραμά μας για την “Ημέρα Καριέρας” ήταν να βοηθήσουμε τους αιτούντες για εργασία από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τα στάδια σταδιοδρομίας να εκπληρώσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, υποστηρίζοντας αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε η Beth Galetti, ανώτερη αντιπρόεδρος του τμήματος HR της Amazon.

Όπως είπε, «έχουμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας διαθέσιμες – από το οικονομικό, τη ρομποτική, την ανάπτυξη λογισμικού ή την τεχνητή νοημοσύνη, έως και θέσεις με εξαιρετικά ανταγωνιστικές αμοιβές και παροχές σε όλο το δίκτυο λειτουργίας μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε αρκετούς ως εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης τους επόμενους μήνες».

Σύμφωνα με την Galetti, οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, την Περιφέρεια της Κολούμπια και το Πουέρτο Ρίκο, ενώ πάνω από 55.000 από τους παρευρισκόμενους ήταν αποκλειστικά από την Καλιφόρνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, από την ημέρα ανακοίνωσης του event, στις 9 Σεπτεμβρίου, ο ρυθμός κατάθεσης των αιτήσεων που λάμβανε η Amazon ανήλθε στις 38 το λεπτό!

Aυτή είναι η 2η διοργάνωση για την απασχόληση που φιλοξένησε η Amazon τα τελευταία δύο χρόνια. Τον Αύγουστο του 2017, η «Ημέρα Εργασίας Amazon» στόχευσε στην κάλυψη 50.000 θέσεων, ενώ διοργάνωσε εκθέσεις εργασίας σε 12 τοποθεσίες ανά την αμερικανική επικράτεια.

Β.Β.

The post 38 αιτήσεις το λεπτό δέχθηκε η Amazon για μια θέση εργασίας σε ΗΠΑ και Καναδά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα