Εντός 2 εβδομάδων 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν δρομολόγια της ΟΣΥ. Το χρονοδιάγραμμα

Στις αρχές του νέου έτους 500 επιπλέον λεωφορεία θα τεθούν σε κυκλοφορία στην Αθήνα, εξυπηρετώντας γραμμές του ΟΑΣΑ, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ.

Κατόπιν προσπαθειών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και

με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το χρονοδιάγραμμα ανανέωσης του στόλου επιταχύνεται:

-Τα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα έρθουν νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

-Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών:

-Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα. Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουν φτάσει να κυκλοφορούν 1.100. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 30%.

-Μέχρις τέλος Νοεμβρίου έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 53%.

-Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 89%.

Παράλληλα, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να επιταχυνθεί η παραλαβή και των 300 λεωφορείων, με leasing έως το τέλος του χρόνου.

Δήλωση Κ. Μητσοτάκη για τα ΜΜΜ

Στο ζήτημα της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των επιβατών στα ΜΜΜ αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου», συμπλήρωσε.

The post Εντός 2 εβδομάδων 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν δρομολόγια της ΟΣΥ. Το χρονοδιάγραμμα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα