2,5 δισ. δολ. συγκέντρωσε η JD Logistics για την ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικής και drones

Κεφάλαια, ύψους 2,5 δισ. δολ., προσέλκυσε η JD.com, με στόχο την επέκταση της θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο ανταγωνιστής της Alibaba συνήψε συμφωνίες χρηματοδότησης, που αναμένεται να κλείσουν εντός του α’ τριμήνου του 2018, με επενδυτές όπως οι Hillhouse Capital, Tencent, Sequoia China, China

Merchants Group και China Life.

Η JD θα παραμείνει πλειοψηφικός μέτοχος της JD Logistics, με ποσοστό 81,4%, με τον επικεφαλής της JD.com, Richard Liu, να δηλώνει ότι η χρηματοδότηση θα βοηθήσει της επιχείρηση να επεκταθεί στα συστήματα ρομποτικής, αυτοματοποίησης και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Σύμφωνα με το Reuters, η προσέλκυση κεφαλαίων άρχισε τον περασμένο μήνα με μίνιμουμ στόχο τα 2 δισ. δολ.

«Η πρωτύτερη απόφασή μας να οικοδομήσουμε το δικό μας δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας έχει ανοίξει το δρόμο για την JD Logistics να γίνει ηγέτης της βιομηχανίας», δήλωσε ο Liu.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JDL Zhenhui Wang δήλωσε «Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην JD Logistics να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, το οποίο θα επιταχύνει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε από κοινού με κορυφαίους εταίρους της βιομηχανίας, ενώ θα οικοδομήσει το οικοσύστημα εμπορικών υποδομών επόμενης γενιάς της Κίνας».

The post 2,5 δισ. δολ. συγκέντρωσε η JD Logistics για την ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικής και drones appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα