Το υπουργείο Υποδομών δέσμευσε 8,4 εκατ. για την επισκευή του προβλήτα στο λιμάνι Αθηνιού της Σαντορίνης

Προς οριστική λύση στο λιμάνι της Σαντορίνης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη δέσμευση 8,4 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή προβλήτα Αθήνιου Ν. Θήρας».

Το λιμάνι του Αθηνιού είναι ο κύριος πυλώνας υποδοχής του νησιού και εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας, με τις λιμενικές υποδομές του να υπολειτουργούν.

Ως εκ τούτου, η επισκευή και η αποκατάσταση του προβλήτα στο λιμάνι του Αθηνιού, από όπου

εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας, αποτελεί διαρκές αίτημα των δημοτικών αρχών του νησιού, των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των τουριστικών φορέων.

Η διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου στο λιμάνι, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως, θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, με αναθέτουσα αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί οριστική λύση στην προβληματική κατάσταση του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στον προβλήτα που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας, (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά).

Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες που υπέστη ο προβλήτας του λιμένα.

The post Το υπουργείο Υποδομών δέσμευσε 8,4 εκατ. για την επισκευή του προβλήτα στο λιμάνι Αθηνιού της Σαντορίνης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα