10 mother vessels και 11 feeders έχουν καταπλεύσει στον Πειραιά εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης

Φαινόμενα συνωστισμού παρουσιάζονται στο λιμάνι του Πειραιά και παρά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ / PCT.

H ΔΝΕ – σε χθεσινή παρέμβασή της – τόνισε ότι 10 mother vessels και 11 feeders έχουν ήδη καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο Πειραιώς

εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας ασφυκτικός συνωστισμός εμφόρτων και κενών εμπορευματοκιβωτίων στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

“Ευρισκόμενοι προ των πυλών της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, η συμφόρηση των εμπορικών πλοίων και ο εγκλωβισμός των – εισαγόμενων και προς εξαγωγή – φορτίων δημιουργούν αφόρητες πιέσεις στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα και συνθήκες ασφυξίας στους Έλληνες εξαγωγείς & εισαγωγείς, στην εγχώρια αγορά και αναπόδραστα στην οικονομία της χώρας”,  υπογράμμισε, στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΔΝΕ και ακόμα, πριν από τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Έληξε η απεργία στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ 

Χθες το βράδυ έληξε η απεργιακή κινητοποίηση στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Η Ένωση Εργαζομένων Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ), σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι:

«Σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η απεργία, λόγω γραπτής δέσμευσης που λάβαμε από την εργοδοσία για έναρξη διαβουλεύσεων σχετικά με τα αιτήματα που έχουμε γνωστοποιήσει, σχετικά με αυξήσεις μισθών, μετατροπή συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, ωράριο εργασίας και πρόγραμμα εργασίας. Οι αγώνες μας δικαιώνονται».

The post 10 mother vessels και 11 feeders έχουν καταπλεύσει στον Πειραιά εν αναμονή φορτοεκφόρτωσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα