Ολα τα μάτια στραμμένα στη Μπριζίτ Μακρόν: Θα ζήσουμε στιγμές Ομπάμα

Ηταν Νοέμβριος του 2016 όταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα και επισκέφτηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Αν και δεν γνωρίζουμε αν η κ. Μακρόν είχε και εκείνη παιδικό όνειρο να επισκεφτεί την Ακρόπολη, πάντως το σίγουρο είναι ότι ζήτησε και εκείνη να δει το μνημείο ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στην Ελλάδα μαζί με τον

σύζυγό της και πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που ξεκινά σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Reuters

Η κυρία Μακρόν θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα τις δύο ημέρες παραμονής της στην Αθήνα, το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί σε συνεννόηση με τη γαλλική προεδρία. Σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η πρώτη στάση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν θα είναι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι.

Ακολούθως θα πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Σίσσυ θα υποδεχθούν το ζεύγος Μακρόν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παρασημοφορήσει τον Γάλλο ομόλογό του με το ανώτατο παράσημο του Ελληνικού Κράτους, τον Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος.

Splash

Αμέσως μόλις τελειώσει η τελετή υποδοχής η Μπριζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, θα επισκεφθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και την Ακρόπολη.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μακρόν θα επισκεφτεί και το Βυζαντινό Μουσείο, συνοδευόμενη από την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας Σίσσυ Παυλοπούλου.

Reuters

Την ξενάγηση της κ. Μακρόν στην Ακρόπολη θα κάνει η έφορος Αρχαιοτήτων Αθηνών Ελένη Μπάνου που είχε ξεναγήσει και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Reuters

Στη συνεχεία, η κυρία Μακρόν θα «ενταχθεί» στο πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου και θα μεταβεί στην Πνύκα, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει ομιλία.

Οι δυο τους θα επιστρέψουν στο Προεδρικό Μέγαρο στις 21:00, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα τους παραθέσουν επίσημο δείπνο.

Eκεί θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Μπριζίτ Μακρόν με τις συζύγους των Ελλήνων πολιτικών αφού στο ίδιο τραπέζι θα καθήσουν η Σίσσυ Παυλοπούλου, η Μπέτυ Μπαζιάνα, η Αγγελική Βούτση και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Reuters

Την Παρασκευή η Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθεί την Αρχαία Αγορά συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Reuters


Splash


Reuters

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα