Νήπιο με μάτια που προεξέχουν χάνει εντελώς την όραση του επειδή η οικογένεια του είναι πολύ φτωχή για να πληρώσει τα έξοδα της θεραπείας

Αυτές οι σπαραξικάρδιες εικόνες αποκαλύπτουν την κατάσταση ενός 2χρονου αγοριού που χάνει σιγά – σιγά την όρασή του επειδή οι γονείς του είναι πολύ φτωχοί για να του παρέχουν την απαραίτητη θεραπεία.

Ο Jailian Kaipeng μπορεί να πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που πρήζει τα μάτια του ή ακόμα και από έναν τύπο παιδικού καρκίνου.

Αλλά το άτυχο παιδί δεν έχει πολλές ελπίδες επειδή ο πατέρας του είναι εργάτης και παίρνει μόνο Rs 150 (£ 1,70) την ημέρα.

Ο Jailian γεννήθηκε υγιής, αλλά τα μάτια του άρχισαν να πρήζονται όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Η κατάστασή του ωθεί τόσο πολύ τα μάτια

του προς τα εμπρός που τα βλέφαρά του δεν μπορούν να κλείσουν.

Η μητέρα του, η 25χρονη Chengmaite, από ένα απομακρυσμένο χωριό στην Tripura της βορειοανατολικής Ινδίας, δήλωσε: “Όλοι οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να τον πάμε σε μεγάλα νοσοκομεία, αλλά δεν έχουμε τα χρήματα.”

“Οι άνθρωποι τον κοιτάζουν και σοκάρονται από την κατάστασή του. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να γίνει ένα θαύμα. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια.”

Ο πατέρας του Jailian, ο 28χρονος Neirbanglal Kaipeng, δήλωσε ότι το δεξί μάτι του γιου του άρχισε να πρήζεται δύο μήνες μετά τη γέννησή του.

“Ήμασταν πολύ σοκαρισμένοι όταν το είδαμε για πρώτη φορά, δεν είχαμε ιδέα τι να κάνουμε ή σε ποιον να απευθυνθούμε.”

Η οικογένεια συμβουλεύτηκε τους ντόπιους γιατρούς αλλά κανένας δεν μπορούσε να διαγνώσει την κατάστασή του.

“Τον πήραμε στους γιατρούς μας,” είπε ο Neirbanglal. “Αλλά δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν. Του έδωσαν κάποια φάρμακα και μας έστειλαν σπίτι, αλλά τα μάτια του έγιναν χειρότερα.”

Τελικά το πρήξιμο έγινε μόνιμο.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι γονείς του παρακολουθούσαν αβοήθητοι την κατάσταση του μωρού τους να χειροτερεύει.

Υπάρχει η υποψία ότι ο Jailian μπορεί να έχει μία φλεγμονή των μυών των ματιών ή ακόμα χειρότερα ότι έχει έναν τύπο καρκίνου που ονομάζεται αμφιβληστροειδοβλάστωμα.

Αλλά χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Στην απελπισία του, ο Neirbanglal πούλησε μερικά από τα οικόπεδά του για Rs 30.000 (£ 340) και την αγελάδα του για Rs 10.000 (£ 110) για να πληρώσει τις επιπλέον εξετάσεις, τα έξοδα του ταξιδίου και τα φάρμακα.

Αλλά η κατάσταση του Jailian συνέχισε να επιδεινώνεται και η οικογένεια δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι παραπάνω. Πλέον έχουν αφήσει και το σπίτι τους.

“Ήμασταν συγκλονισμένοι και αβοήθητοι από την κατάστασή του. Δεν είχα ιδέα πού να πάρω τον γιο μου,” είπε ο Neirbanglal.

“Δεν διαθέτουμε αυτού του είδους τις γνώσεις ούτε ξέρουμε πώς να τον βοηθήσουμε.”

“Δεν είχαμε χρήματα για να τον πάμε στα νοσοκομεία της πόλης. Απλά καθόμασταν εδώ και κλαίγαμε.”

“Και κλαίγαμε πιο πολύ καθώς βλέπαμε τα μάτια του να χειροτερεύουν.”

Τελικά, η οικογένεια – συμπεριλαμβανομένου του αδελφού του Jailian, του 10χρονου Ringdamte, και της 9 μηνών αδελφής του Naote – αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι που ενοικίαζε και να μετακομίσει με τους γονείς της Chengmaite.

“Αυτό το παιδί χρειάζεται μεγάλη προσοχή.”

Ένας φίλος βοήθησε την οικογένεια να δει έναν γιατρό τον Ιούλιο, ο οποίος είπε ότι πρέπει να γίνει βιοψία για να αποκλείσει την περίπτωση του καρκίνου.

“Ο γιατρός έκανε μια αρχική διάγνωση, αλλά δεν έκανε τίποτα άλλο επειδή δεν έχουμε χρήματα. Δεν έχουμε ιδέα τι είναι, αν μπορεί να θεραπευτεί ή τι να κάνουμε μετά, δεν είχαμε καμία καθοδήγηση.”

“Η γυναίκα μου κλαίει όλη την ώρα. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε κι ανησυχούμε γι’ αυτόν. Έχει αρχίσει να επηρεάζει και την υγεία μας.”

Ο Δρ. Shashidhar Tatavarthy, παιδίατρος στο Νοσοκομείο Artemis, στο Δελχί, δήλωσε: “Πρέπει να κάνουμε αμέσως βιοψία για να επιβεβαιώσουμε την κατάστασή του και να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο του καρκίνου.”

“Το αγόρι δεν έχει χάσει ακόμα την όρασή του, αλλά εάν μένει χωρίς θεραπεία, μπορεί να τυφλωθεί.”

“Είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή η κατάσταση σε ένα παιδί ηλικίας δύο ετών. Η χειρουργική επέμβαση θα ήταν πολύ σύνθετη αλλά απαραίτητη. Αυτό το παιδί χρειάζεται άμεση προσοχή και θεραπεία.”

Ο Neirbanglal πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου να υποφέρει έτσι.”

“Νιώθω ότι είμαι ο πιο άχρηστος πατέρας που δεν μπορώ να βοηθήσω τον γιο μου.”

διαφορετικό

Keywords
Τυχαία Θέματα