Κακοποιημένος σκύλος είναι αλυσοδεμένος στο τσουχτερό κρύο επί 4 χρόνια μέχρι που εμφανίζεται ένας «άγγελος» και του αλλάζει τη ζωή

Η κακοποίηση των σκυλιών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτιμάται ότι περίπου 1 εκατομμύριο κατοικίδια ζώα κακοποιούνται ή σκοτώνονται κάθε χρόνο. Οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιωμάτων των ζώων παλεύουν για την καταπολέμηση της σκληρότητας των ζώων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν πως και τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.

Αυτή είναι η ιστορία του Diesel.

O Diesel, ένα σκυλί από το Yukon, πέρασε τέσσερα

χρόνια από τη ζωή του αλυσοδεμένος, ακόμα και κατά τη διάρκεια των σκληρών χειμώνων, που οι θερμοκρασίες φτάνουν κάτω από το μηδέν. Οι υπεύθυνοι για την προστασία των ζώων βρήκαν τον Diesel σε απόλυτα τρομακτικές συνθήκες – είχε σπασμένα δόντια και κομμένη γλώσσα αφού χτυπήθηκε στο πρόσωπο από ένα άλογο, καθώς και μια βαθιά πληγή στον ώμο του, η οποία προκλήθηκε από έναν άλλο σκύλο.

Σύμφωνα με τους εθελοντές, ο ιδιοκτήτης του Diesel ήθελε να τον πυροβολήσει αφού είχε κουραστεί να φροντίζει το σκυλί.

Ευτυχώς, ο Diesel διασώθηκε και γλίτωσε το θάνατο.

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, ο Diesel διασώθηκε και στάλθηκε κατευθείαν σε μία κτηνιατρική κλινική όπου ήταν σε θέση να πάρει την ιατρική φροντίδα που τόσο χρειαζόταν. Οι κτηνίατροι στείρωσαν τον Diesel και του αφαίρεσαν κι έναν όγκο που είχε.

Αφού ανέκτησε τις δυνάμεις του, οι διασώστες ανακάλυψαν ότι ο Diesel ήταν ένα απίστευτα φιλικό σκυλί, το οποίο αποκαλούσαν “αρκουδάκι”. Παρά το γεγονός ότι ήταν ντροπαλός αρχικά με τους άλλους ανθρώπους και ειδικά με τα άλλα σκυλιά, ο Diesel τελικά άρχισε να νιώθει άνετα και να δείχνει πως παρά την κακοποίησή του, παραμένει ακόμα ένα γλυκό κι αγαπησιάρικο σκυλί.

Πολλά σκυλιά όπως ο Diesel σώζονται κάθε χρόνο από εθελοντές. Χάρη σε κάποιους καταπληκτικούς ανθρώπους, ο Diesel έχει μια νέα ευκαιρία στη ζωή!

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα