Δυο κακοποιημένα ζώα, μια τίγρης και μια λεοπάρδαλη προσπαθούν με τη φιλία να ξεπεράσουν τα τραύματα τους

Ο Σαζάμ είναι μια μαύρη λεοπάρδαλη που γεννήθηκε το 2002 σε έναν ζωολογικό κήπο της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Όταν ο ζωολογικός κήπος έκλεισε για πάντα το 2006, ο Σαζάμ μεταφέρθηκε σε καταφύγιο της Μινεζότα.

Ο Σαζάμ σιγά σιγά άρχισε να προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον. Σε αυτό βοήθησε πολύ και η σχέση που ανέπτυξε με τον γείτονα του, ένα ηλικιωμένο τζάγκουαρ, τον Ντιάμπλο Γκουάπο.

Όταν τον περασμένο χειμώνα το τζάγκουαρ πέθανε, ο Σαζάμ έπεσε σε κατάθλιψη. Ένιωθε μοναξιά και σταμάτησε να τρώει. Μέχρι που έκανε την εμφάνιση

του μια καινούργια γειτόνισσα. Η Νικήτα.

Η Νικήτα, η λευκή τίγρης, έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή της. Ήταν ένα από τα ζώα του περιβόητου «θηριοδαμαστή» Σαμ Μαζόλα, ο οποίος είχε ιστορικό βίαιης αλληλεπιδράσεις με τα ζώα του.

Ζώντας σε αυτό το περιβάλλον η Νικήτα έγινε επιφυλακτική με όλους. Ένα χαρακτηριστικό που έγινε ακόμη πιο έντονο στο νέο της σπίτι. Το σπίτι ενός πλούσιου που την είχε συνεχώς κλεισμένη σε ένα μικρό χώρο μαζί με άλλες τίγρεις.

Μπορεί να είχε γλυτώσει από την σωματική κακοποίηση, το περιβάλλον της ωστόσο ήταν πολύ μικρό για να μπορεί να ζήσει άνετα. Ώσπου κάποια μέρα ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να δώσει όλα τα ζώα του σε καταφύγια όλης της χώρας.

Όταν η Νικήτα έφτασε στο καταφύγιο της Μινεζότα ήταν ήδη επτά ετών. Ήταν νευρική και πολύ μελαγχολική.

Αλλά λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που ανέπτυξε με τον Σαζάμ απέκτησε και πάλι την όρεξή της για ζωή.

Τα δυο τόσο περίεργα φιλαράκια έμαθαν ξανά να αγαπούν.

Δείτε στο βίντεο τι συνέβη την πρώτη μέρα που η Νικήτα έφτασε στο καταφύγιο και γνώρισε τον Σαζάμ. Η αντίδραση των δυο ζώων είναι πολύ όμορφη..

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα