Αυτά τα αδέσποτα σκυλιά πήγαν στην εκκλησία για το πιο σπαρακτικό λόγο!

Εάν έχετε χάσει ποτέ κάποιο κατοικίδιο ζώο, τότε θα γνωρίζετε καλά το συναίσθημα. Είναι σαν ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή σας να χάνεται ξαφνικά.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα νιώθουν πολύ έντονα την απώλεια. Ακόμη και αν ο άνθρωπος που ταΐζει ένα σκυλί δεν είναι ο ιδιοκτήτης του, ο πιστός μας φίλος δημιουργεί προσωπικές σχέσεις μαζί του. Χαίρεται όταν τον βλέπει και λυπάται όταν τον χάνει για πάντα.

Πάρτε, για παράδειγμα την Μαργαρίτα Σουάρεζ από το Μεξικό. Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε ποτέ δικά της κατοικίδια ζώα. Ακόμη και έτσι όμως, η Σουάρεζ ήταν γνωστή σε όλους τους κατοίκους

της πόλης της, για τη καλοσύνη και τη συμπόνια που έδειχνε σε όλα τα ζώα που συναντούσε.

Η κόρη της Σουάρεζ δήλωσε στη dailymail ότι η μητέρα της τάιζε τουλάχιστον 20 γάτες στη γειτονιά της που δεν είχαν σπίτι, πολλά πουλιά και ακόμη περισσότερους αδέσποτους σκύλους. Μπορεί να μην άντεχε οικονομικά να προσφέρει φαγητό σε όλα τα ζώα που ήθελε, αλλά πάντα προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο που μπορούσε.

Όταν λοιπόν η Σουάρεζ πέθανε και ήρθε η ώρα για την κηδεία της, αρκετά από τα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζε, αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη γυναίκα που τους έδειξε λίγη αγάπη και συμπόνια.

Η κόρη της Μαργαρίτας, η Πατρίσια, περιγράφει πως η εμφάνιση όλων αυτών των αδέσποτων στην κηδεία της μητέρας της σόκαρε τους παρευρισκόμενους. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει πως γνώριζαν τον δρόμο για την εκκλησία. Κανείς επίσης δεν μπορούσε να καταλάβει πως βρέθηκαν όλα μαζί στην εκκλησία την ίδια στιγμή.

Η Πατρίσια αναγνώρισε τα περισσότερα σκυλιά αμέσως μόλις τα είδε. Τα είχε συναντήσει ξανά κοντά στο σπίτι της μητέρας της. Όταν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε, ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και από τους υπεύθυνους της εκκλησίας, να τα αφήσουν να μπουν. Όλοι συμφώνησαν και τα σκυλιά παραβρέθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Όταν η λειτουργία τελείωσε τα σκυλιά δεν έφυγαν. Ακολούθησαν τη νεκρική πομπή που μετέφερε το φέρετρο της Μαργαρίτας στο νεκροταφείο.

Με την πράξη τους απέδειξαν ότι μια μικρή πράξη καλοσύνης δεν ξεχνιέται εύκολα από τα ζώα. Το βέβαιο είναι ότι η Μαργαρίτα ήταν μια γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ στη ζωή της.

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα