Ζέρβας, Γιουτίκας και Κυρίζογλου "Voltαραν" για καλό σκοπό στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια η διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω», επέστρεψε και φέτος στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια…υψηλών Volt οικολογική περιήγηση στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς και των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones).

Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και γνωστές προσωπικότητες

της Θεσσαλονίκης θα "Voltάρουν", για να στηρίξουν το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», κάνοντας ποδήλατο και "γράφοντας" χιλιόμετρα το μεσημέρι της Κυριακής, στα 16 στατικά ποδήλατα (spin bikes) που βρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης (στο ύψος του μνημείου του Μ. Αλεξάνδρου).

Το «παρών» στην εκδήλωσε έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη από την χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς. Αποδεικνύουμε ότι αλλάζοντας την νοοτροπία και την καθημερινή μας πρακτική στον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολο, πιο άνετο τον τρόπο ζωής μας στις πόλεις μας», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Κώστας Γιουτίκας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε την υπόσχεση να κόψει το κάπνισμα γιατί λαχανιάζει όταν κάνει ποδήλατο. «Σαν δήμαρχος χρησιμοποιώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Σιγά σιγά πρέπει να κάνουμε όλα αυτά που γίνονται παντού στον κόσμο, ότι αγαπάμε το περιβάλλον, ότι δεν ρυπαίνουμε την πόλη μας και χρησιμοποιούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», υπογράμμισε ο Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αναφέρθηκε στην ποδηλατοδρομία που οργανώθηκε χθες από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τον δήμο Παύλου μελά και τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης είναι η ηλεκτροκίνηση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Νο1: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
• Νο2: DRONES (Μη επανδ. ιπτάμ. οχήματα)
• Νο3: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
• Νο4: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ
• Νο5: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΑΤΙΝΙΑ

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα