Ζάεφ: Η μακεδονική γλώσσα μπορεί να διδάσκεται στην Ελλάδα

Στη διδασκαλία της «Μακεδονικής γλώσσας» στη Ελλάδα, αλλά και στο γεγονός ότι από εδώ και στο εξής η χώρα τους, θα αποτελεί το βόρειο τμήμα της «Μακεδονίας», αναφέρθηκαν ο Ζάεφ και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τροπολογιών στη Βουλής των Σκοπίων.

«Με την τροπολογία 36 εξασφαλίζεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού

λαού» ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Παράλληλα υποστήριξε πως εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των υπηκόων που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθούν τους δεσμούς τους με την πατρίδα. «Η τροπολογία ορίζει ότι η Δημοκρατία φροντίζει επίσης τα μέλη του μακεδονικού λαού που ζουν στο εξωτερικό, χωρίς παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές υποθέσεις τους», είπε ο κ. Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων «με τη νέα διατύπωση του άρθρου 49 παρέχονται εγγυήσεις για την προστασία της ταυτότητας της χώρας. Η ταυτότητα του μακεδονικού λαού προστατεύεται. Δεν θα υπάρξει αλλαγή στην ταυτότητα».

Όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Ζόραν Ζάεφ απαντώντας στον βουλευτή του VMRO-DPMNE, Τράιτσο Ντίμκοφ,είπε πως με την αλλαγή του ονόματος σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» δημιουργείται νέο κράτος και νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους «Μακεδόνες» στις γειτονικές χώρες. «Η χώρα παραμένει, φυσικά, η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η ‘Μακεδονία’ θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Βάτσερ υπογραμμίζει πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα