Ζαχαριάδης σε εργαζομένους Δ. Θεσσαλονίκης: Σταματήστε την αποχή να έχουμε καλές γιορτές

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον Τομέα της Καθαριότητας, διαμαρτυρόμενοι για τη καθυστέρηση πληρωμής υπερωριών αλλά και την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τις ελλείψεις προσωπικού.

«Τα αιτήματα έχουν συζητηθεί επανειλημμένα χωρίς κάποια λύση. Μάλιστα από την τελευταία φορά που συζητήθηκε το θέμα, η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Για μας

είναι καθαρά πολιτική της διοίκησης του δήμου. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε περικοπές που έφεραν τα μνημόνια και αυτοί οι νόμοι σε άλλα δημοτικά συμβούλια χειροκροτήθηκαν. Υποσχέθηκαν λύσεις από τη διοίκηση του δήμου. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε γιορτές με σκουπίδια στην πόλη. Δεν θέλουμε ούτε να ταλαιπωρήσουμε, ούτε να ταλαιπωρηθούμε», τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Φώτης Μαραντζίδης, μέλος της ΔΑΣ.

Να σταματήσουν την αποχή και να καθαρίσουν την πόλη, για να χουμε καλές γιορτές, κάλεσε τους εργαζόμενους του δήμου, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, σημειώνοντας πως με την αποχή, δεν τιμωρούν την διοίκηση αλλά την πόλη.

«Υπάρχει έλλειψη προσωπικού από το Αύγουστο σας το είχα πει. Ότι θεσμικό μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Κάνει άθλο ο Τομέας Καθαριότητας. Με τη στάση σας από δω και πέρα αν συνεχιστεί η αποχή, δεν τιμωρείται τον Μπουτάρη, τον Ζαχαριάδη, τιμωρείται την πόλη και δίνεται πάτημα σε αυτούς που τη θέλουν έξω. Εγώ δεν το υποστηρίζω αυτό.. Θα πρέπει να καταλάβατε ότι με την συνέχιση της αποχής τιμωρείται η πόλη. Δεν της αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Με τα δίμηνα δε λύνονται τα προβλήματα, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε προσωρινά. Οι υπηρεσίες αρνούνται να υπογράψουν γιατί θεωρούν ότι δεν είναι έκτακτες ανάγκες και προς τιμήν του ο δήμαρχος, θα δώσει εντέλλεσθαι για να προχωρήσουμε. Από πλευράς διοίκησης γίνεται ότι είναι δυνατόν. Ενόψει εορτών κάντε αυτό που πρέπει για την πόλη, να καθαρίσουμε την πόλη, να χουμε καλές γιορτές», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως:

«Ότι νομιμοποιούνται να πάρουνε οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν. Καθαρά και ξάστερα. Η διοίκηση πρέπει να κάνει οτιδήποτε μπορεί και όσο πιο γρήγορα για να διευθετηθεί το θέμα».

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των εργαζομένων» σχολίασε η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου, η οποία τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

Από την πλευρά του Γιάννης Δελής από την «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε:

«Η διοίκηση Μπουτάρη θα ολοκληρώσει τη θητεία της και οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν πάρει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας».

«Συζητάμε τα ΜΑΠ επί 8 χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα», ανέφερε ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα