"Το είπαμε και θα το κάνουμε"- Ο Γιώργος Ορφανός στη μάχη για το μέλλον της Θεσσαλονίκης

Με σύνθημα "Το είπαμε, θα το κανουμε", ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, παρουσίασε τον συνδυασμό "Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον", με τον οποίο θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

που θα γίνουν τον Μάιο του 2019.

"Θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη να είναι το μέλλον. Σας καλώ να στηρίξετε τη Θεσσαλονίκη και το μέλλον της γιατί ό,τι πούμε, θα το κάνουμε. Όλοι μαζί. Από τώρα και μέχρι το Μάιο. Από τώρα και μέχρι το 2023. Το είπα, θα το κάνω. Σας ευχαριστώ", ανέφερε ο Γιώργος Ορφανός κατά την παρουσίαση των προτάσεών του για τη Θεσσαλονίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε μια κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Ο Γιώργος Οργφανός ξεκίνησε την παρουσίαση κάνοντας αναφορά στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Αυτή μας η προσπάθεια θα ευδοκιμήσει. μετά το σημερινό έχουν τρομοκρατηθεί, ξέρουν την απάντηση του λαού. Θεωρούν ότι τα χρίσματα είναι η διέξοδος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι μέλος κόμματος, αλλά ξέρω ότι τα κόμματα είναι θεσμοί που στηρίζουν τη λειτουργία της δημοκρατίας και η κύρια δράσης τους είναι στο κοινοβούλιο".

"Τι ρόλο έχουν τα κόμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;", διερωτήθηκε ο κ. Ορφανός.

Ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε και στην "απαράδεκτη" όπως τη χαρακτήρισε, Συμφωνία των Πρεσπών καθώς επίσης και στις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους πολίτες.

"Θα έλεγα ότι είναι μια απαράδεκτη συμφωνία και θα πρόσθετα ότι δεν είναι απλώς απαράδεκτη. Οδηγεί σε εθνική ήττα, εθνική ήττα η οποία πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε απώλειες. Δεν κατάλαβα να έχουμε κάποιο κέρδος. Δεν έχει βγει κανείς από αυτούς οι οποίοι συμμετείχαν στην όλη διαδικασία να πουν 'ξέρετε, κερδίσατε εκει'. Όλοι μας παρουσιάζουν τα οφέλη των Σκοπίων, όλοι μας λένε πόσο θα ηρεμήσουν εκείνοι αλλά κανείς δεν λέει ότι η Ελλάδα κερδίζει από αυτή τη διαδικασία". σημείωσε.

Τόνισε δε πως "αισθανόμαστε ότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν πιστεύουν ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να γίνει πράξη".

Ο Γιώργος Ορφανός δεσμεύτηκε ότι θα καταρτίσει ένα διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο υψηλού επιπέδου και παρουσίασε τον σκελετό του προγράμματός του. Προτεραιότητές του αποτελούν η βελτίωση των υποδομών της πόλης και η ενίσχυση της αστυνόμευσης στην πόλη, ενώ ψηλά στην ατζέντα έθεσε και το θέμα της καθαριότητας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ορφανός κατά τη σημερινή παρουσίαση, οι οκτώ άξονες που περιστρέφεται το πρόγραμμά του είναι:

- κοινωνία
- υποδομές
- περιβάλλον και καθαριότητα
- παιδεία
- πολιτισμός και αθλητισμός
- τουρισμός
- οικονομική ανάπτυξη
- τεχνολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα