Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Η Ευρώπη να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα

Μήνυμα προς την Ευρώπη «να κάνει περισσότερα από όσα κάνει ως τώρα για την Ελλάδα», έστειλε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιππο Γκράντι που επισκέφθηκλε τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα που είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Γκράντι σημειώνοντας ότι μιλά και με την ιδιότητα του Ευρωπαίου

πολίτη και όχι μόνο με αυτή του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για τις δομές υποδοχής όλων αυτών των ανθρώπων. Σε όλες της χώρες υποδοχής. Στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στη Μάλτα, στην Ισπανία. Αλλά η Ελλάδα σήμερα είναι η χώρα που επηρεάζεται περισσότερο από την κρίση. Το μήνυμα μου λοιπόν είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για να δώσουμε λύσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Γκράντι σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται τη Λέσβο. «Οι αφίξεις σήμερα δεν είναι αυτές του 2015 - 2016 αλλά σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερες από πέρυσι. Και οι συνθήκες διαμονής των ανθρώπων που φτάνουν στη Λέσβο είναι πολύ κακές. Οι αριθμοί των Αφγανών και των Σύρων προσφύγων κυρίως αυξάνονται ξανά», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «τρία πράγματα θα συζητήσω με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αύριο. Οι συνθήκες ζωής αυτών των ανθρώπων πρέπει να αλλάξουν επειγόντως. Δεν μπορούμε να έχουμε στη Ευρώπη τέτοιους χώρους. Όποια κι αν είναι η κατάσταση αυτών των ανθρώπων δεν μπορούν να ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Δεδομένης της πίεσης στις τοπικές κοινωνίες είναι επείγον να απεγκλωβιστεί κόσμος από τα νησιά. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη μεταφορά περισσότερων ατόμων στο εσωτερικό το οποίο εμείς πλήρως υποστηρίζουμε. Και για την υλοποίηση του συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα