Ξεκινούν σήμερα τα δρομολόγιά τους τα Καραβάκια του Θερμαϊκού

Στα νερά του Θερμαϊκού θα πλέουν ξανά από σήμερα, Σάββατο, τα καραβάκια στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας τα δρομολόγιά τους προς τις κοντινές παραλίες της πόλης.

Φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus» εγκαινιάζουν τα δρομολόγια με τον «Κωνσταντή», εκτελώντας, αρχικά δέκα δρομολόγια, καθημερινά, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, και

αντίστροφα, σε λιγότερο από μια ώρα. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινήσει σήμερα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 09:45, και συνεχίζει στις 12:00, 14:15, 17:15, 19:30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10:45, 13:15, 15:30, 18:30 και 20:30. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/ αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Μάλιστα, εντός του Ιουνίου αναμένεται να προστεθεί στα δρομολόγια και το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος».

Επιπλέον φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας και την παραλία Αγίας Τριάδας.

Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια θα προστεθεί και ένα τρίτο σκάφος. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Σημειώνεται πως και τα τρία καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα