Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται και φέτος στο πλαίσιο της Εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος.

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr πραγματοποιήθηκε περιφορά της εικόνας και η τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης, ακολουθώντας την περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Μάμαντος, καθώς η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου, στην αίθουσα

του ΕΠΟΚΑΜ, το πολιτιστικό μέρος του ιστορικού πανηγυριού άνοιξε με τις Χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μάμαντος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταγγιτσίου “Νέα Άσσα” και τη Χορωδία Κρήνης Χαλκιδικής.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος (Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. Α.Ε.) οι τρεις βουλευτές της Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, Γιώργος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Στέλιος Βαλιάνος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χαλκιδικής Αθανάσιος Μπασιούκας, ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε. Γιώργος Πασαλής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Μάμαντος Χρήστος Γιακαγιάς κ.ά.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα των προσκυνητών και επισκεπτών στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 9.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Αγίου Μάμαντος και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαίφυτου "Πυρσός".

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του halkidikifocus.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα