Ξάνθη: Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εξετάστηκαν στα "drive through" του ΕΟΔΥ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι εξετάστηκαν με απλές διαδικασίες μέσα στο αυτοκίνητό τους, μέσω του "drive through testing", που ξεκίνησε να εφαρμοζει πιλοτικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην Ξάνθη.

Την πόλη της Ξάνθης -στην οποία κατά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική έξαρση του κορωνοϊού- επέλεξε σύμφωνα με το iatropedia.gr, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να εφαρμόσει

πιλοτικά το πρώτο «drive through testing». 'Ηδη κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 τέστ.

Το «drive through testing», που αρχικά θα λειτουργεί για κάποιες ώρες ημερησίως στο 3ο χλμ. Ξάνθης – Καβάλας, αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επιτρέποντας στους πολίτες να δίνουν δείγμα άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να εξέλθουν από το όχημά τους. Πρόκειται για τη διαδικασία λήψης δειγμάτων ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από πολίτες, με δειγματοληψία που πραγματοποιείται στο δρόμο, από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι φορείς του ΕΟΔΥ, με τη μέθοδο αυτή, δεν θα υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή για τους πολίτες που θα εξυπηρετούνται μέσα στα αυτοκίνητά τους , σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα