Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης: Απόψε ο πρώτος αγώνας μπαράζ για μια θέση στην Super League

Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης αναμετρώνται απόψε στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι με στόχο το εισιτήριο για την Super League 1.

Στο γήπεδο των Πηγαδίων (20:00 - ΕΡΤ Sports) θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες έχοντας αμφότερες αρκετές απουσίες.

Στην Ξάνθη, ο Νίκος Καραγεωργίου έχει στη διάθεσή του μόλις δύο παίκτες της πρώτης ομάδας (Μπέντο και Φασίδη),

καθώς λύθηκαν τα συμβόλαια των υπολοίπων, και υποχρεώνεται να στηριχθεί στην ομάδα νέων του συλλόγου. Την ίδια στιγμή, το μέλλον της ακριτικής ΠΑΕ παραμένει αβέβαιο, καθώς ο Χρήστος Πανόπουλος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί η εταιρεία σε εκκαθάριση, αν δεν βρεθεί αγοραστής.

Τα περί αναδιάρθρωσης που θα της εξασφάλιζαν τη σωτηρία, δεν προχώρησαν, η Ξάνθη δεν δικαιώθηκε ούτε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και υπάρχει , επίσης, και σε εκκρεμότητα το θέμα της αφαίρεσης των επτά βαθμών, έφεση που δεν έχει εκδικαστεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων Σμύρνης υποχρεώνεται να δώσει δύο τόσο κρίσιμους αγώνες μετά από απραξία 5,5 μηνών, καθώς το πρωτάθλημα της Super League 2 διακόπηκε τον Μάρτιο και δεν ξανάρχισε ποτέ. Ο Μπάμπης Τεννές έχει συνολικά στη διάθεσή του μόλις 13 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο Φατιόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση, λόγω τιμωρίας (θα παίξει κανονικά στη ρεβάνς). Μάλιστα, παραλίγο η «ελαφρά ταξιαρχία» να παραταχθεί χωρίς τερματοφύλακα, αλλά τελικά ο Αναγνωστόπουλος πείστηκε να ενισχύσει την ομάδα σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αν και έχει ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ιωνικό.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί οι Απτόσογλου (Αθήνας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας), τέταρτος ο Τσαγκαράκης (Χανίων) και στο VAR οι Ευαγγέλου, Μεϊντάνας.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σάββατο (29/8), στη Ριζούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα