Άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Μητροπόλεως - Επιθεώρηση Ζέρβα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και οι εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Κομνηνών από νωρίς το πρωί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στο σημείο για να επιθεωρήσει τις εργασίες.

«Η αυτοψία που γινόταν μέχρι χθες στη Μητροπόλεως ήταν γιατί ένας κεντρικότατος δρόμος ήταν σε

τραγική κατάσταση. Είχαμε υποσχεθεί μια ουσιαστική επέμβαση, να κάνουμε κάτι που χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια. Είναι έργο ενός περίπου χιλιομέτρου, 6.000 τετραγωνικών που συνδέει τους κεντρικούς άξονες από τα ανατολικά στα δυτικά. Επιλέχθηκε μάλιστα μια πρωτοποριακή μέθοδος, η τοποθέτηση πλέγματος που πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας. Αυτή η καινοτομία κάνει τον δρόμο πιο ενισχυμένο. Θα γίνουν επεμβάσεις ώστε το οδικό δίκτυο, αυτό που έχει να κάνει με την ασφάλεια, την σωστή μετακίνηση των πολιτών , θα είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ακόμη, ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε ότι στο πρόγραμμα του δήμου υπάρχει εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και αναπλάσεων της γειτονιάς. «Μέσα στο 2020 θα πάμε σε κάθε γειτονιά της πόλης», τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας απάντησε και στα αρνητικά σχόλια για το θέμα των ποδηλατοδρόμων επισημαίνοντας ότι έπρεπε να δημιουργηθεί γρήγορα ένα δίκτυο όπου μετά από μελέτες διαπιστώθηκε ότι ο ιδανικός δρόμος ήταν η Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Ξέρω ότι κάποιοι ξεβολεύονται, αλλά θα βοηθήσουν στην πορεία η πόλη να έχει ακριβώς την εικόνα που πρέπει να έχει» είπε χαρακτηριστικά.

Η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να αξιοποιήσει τόσο την περίοδο της καραντίνας όσο και την περίοδο του καλοκαιριού, όπου η κίνηση στους δρόμους της πόλης μειώνεται, για να προχωρήσει σε σειρά ασφαλτοστρώσεων σε κομβικούς δρόμους, καταφέρνοντας τη λιγότερο δυνατή επιβάρυνση στη λειτουργία της πόλης, πρόσθεσε τέλος, ο κ. Ζέρβας.

Keywords
Τυχαία Θέματα