Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Στο "μικροσκόπιο" τα λάθη των δραστών- Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το μαύρο Opel

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρομοκράτες με το μαύρο Opel, το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα από την έκρηξη στον ΣΚΑΙ, εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα λάθη των βομβιστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος,

στην ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς 10 Δεκεμβρίου τα μέλη της οργάνωσης έκαναν την ίδια διαδρομή ως πρόβα τζενεράλε πριν το μεγάλο χτύπημα στον ΣΚΑΙ. Αν καταφέρουν λοιπόν να εντοπίσουν από τις κάμερες το όχημα της πρόβας, ίσως βγάλουν πολύτιμα και καθοριστικά συμπεράσματα για τις κινήσεις των δραστών. Μια διαδικασία που όμως απαιτεί χρόνο και πολύ ψάξιμο.

Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα από το χημείο για το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να αναζητήσουν την πιθανή προέλευση της, πώς ακριβώς έφθασε στα χέρια της οργάνωσης. Επιπροσθέτως ψάχνουν τη γιάφκα με τον οπλισμό και το πάρκινγκ της ομάδας.

Πληροφορίες του Πρώτου Θέματος λένε ότι στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει μια αισιοδοξία πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί όμως αυτό απαιτεί χρόνο και λεπτομερή δουλειά καθώς όλα κρέμονται σε μια κλωστή.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι εκτιμήσεις της Υπηρεσίας λένε ότι πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΙ κρύβεται η Ομάδα Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α). Μια οργάνωση που συνηθίζει να χτυπά τον Δεκέμβριο μήνα και σύμφωνα με την Αστυνομία είναι η μόνη που διαθέτει την επιχειρησιακή ικανότητα να πραγματοποιήσει ένα υψηλού ρίσκου χτύπημα.

Η κίνηση του οχήματος

Το αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζεται ο Ομιλος ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή», κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που είναι εγκατεστημένη στην ταράτσα του κτιρίου.

Πρόκειται για το σκουρόχρωμο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το καμένο όχημα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε:

Keywords
Τυχαία Θέματα