Βολές Κυρίζογλου κατά Μπουτάρη και κυβέρνησης με φόντο το προσφυγικό

«Ποιος είναι ο κύριος Μπουτάρης που κάνει συσκέψεις για το μεταναστευτικό χωρίς να έχει ούτε ένα κέντρο φιλοξενίας εντός των διοικητικών του ορίων; Υπάρχει η ΠΕΔ-ΚΜ που έχει μέλη της όλους τους δήμους Κεντρικής Μακεδονίας. Τι εξυπνάδα και θρασύτητα και αθλιότητα αυτοδιοικητική είναι από πλευράς του κ. Μπουτάρη να υποδεικνύει χώρους που δεν θίγουν τη δική του περιοχή και κατά τα λοιπά να φορτώνει σε άλλους δήμους κέντρα φιλοξενίας και ο ίδιος να το παίζει πονόψυχος και ευαίσθητος για το θέμα του μεταναστευτικού. Εμείς είμαστε πιο ευαίσθητοι από τον κύριο Μπουτάρη

, την κυρία Γούλα και από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Γιατί αυτοί δεν κάνουν αυτό που κάνουμε εμείς» είπε στον Alpha 96.5 ο πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με αφορμή τη δημιουργία δύο δομών φιλοξενίας προσφύγων από τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε την επιχειρηματολογία του λέγοντας πως «έχουμε στις περιοχές μας κέντρα φιλοξενίας , καθαρίζουμε τα απορρίμματα και τα σκουπίδια, πλένουμε τους κάδους, έχουμε αναλάβει δωρεάν» ενώ διακινούνται τόσα χρήματα σε ΜΚΟ πρόσθεσε ο ίδιος.

Περνώντας και στην κριτική κατά της κυβέρνησης ο κος Κυρίζογλου διερωτήθηκε «από πού και ως που θα γίνουν συσκέψεις αύριο (Πέμπτη 10/10) στο ΥΜΑΘ; Εμείς δεν κληθήκαμε. Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι; Ξέρουν τι τους γίνεται; Να υποδείξει λοιπόν ο κος Μπουτάρης εντός των δικών του ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης χώρους για κέντρα φιλοξενίας» είπε ο ίδιος ζητώντας εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα «για να μας ενημερώσει που βρίσκονται οι προσφυγικές ροές γιατί έχει γίνει σουρωτήρι ο Έβρος.»

Για ΟΑΣΘ

Αναφορικά με την κουβέντα που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη για τις αστικές συγκοινωνίες και τη μεταφορά μέρους του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ ο κος Κυρίζογλου τόνισε πως «οι συγκοινωνίες χειροτέρεψαν από αυτές που υπήρχαν πριν» Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει το έργο που φαίνεται πως θα αναλάβει το ΚΤΕΛ ο κος Κυρίζογλου απήντησε πως «όχι. Με τα πενιχρά μέσα που έχει όχι. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι κοροίδο του κυρίου Σπίρτζη και της κεντρικής εξουσίας. Να έχει το 51% αυτός και το 49% οι δήμοι.».

Keywords
Τυχαία Θέματα