Βαρβιτσιώτης από Θεσσαλονίκη: Αυτοί που μιλούσαν για άθλιες Αμυγδαλέζες δεν λένε τίποτα για την ντροπή της Μόριας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό– προσφυγικό, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας , Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη Μακεδονία, ως κύριο τόπο εγκατάστασης

φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να έχει επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό της δομές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, γενικότερα.

Παράλληλα ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ χαρακτήρισε άθλιες και απάνθρωπες τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας όλης της χώρας, κάνοντας λόγω για κορωνίδα ανικανότητας της κυβέρνησης.

«Αυτοί που μιλούσαν για άθλιες Αμυγδαλέζες και Νταχάου, δεν λένε τίποτα για την ντροπή της Μόριας. Αυτή είναι η πραγματικότητα», σημείωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ακόμα πως παρότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει προσφυγική κρίση και πως παρότι δεν έχουμε δραματικά αυξημένες ροές, η κυβέρνηση δεν έχει οργανώσει υπηρεσίες με τρόπο τέτοιο ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Μιλώντας για τα όσα έχουν ακουστεί για τη διαχείριση του 1,6 δις ευρώ ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως οι σημερινές εικόνες από τα hot spot, οι οποίες είναι οι χειρότερες σε όλο τον κόσμο, δείχνουν ότι υπήρξε πολύ μεγάλος βαθμός κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς.

"Κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό ότι θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρές και διαφανείς διαδικασίες για κάθε ευρώ. Ως εδώ!", είπε.

Ακόμα ανέφερε ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν δύο πολιτικές, υπάρχει μία ότι η Ευρώπη δεν είναι ελεύθερος χώρος. Όπως είπε η Ευρώπη δίνει συμπαράσταση, καθεστώς δικαίου αλλά δεν μπαίνει όποιος θέλει για όσο διάστημα θέλει αυτός.

«Μόνο στην Ελλάδα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμβαίνει αυτό. Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων πέθανε το 2015. Η Ευρώπη έφτιαξε φράχτες από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του Τσίπρα, του Μουζάλα, του Καμμένου», δήλωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης το απόγευμα στις 19.00, θα μιλήσει σε εκδήλωσης της ΝΔ, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης ( Εθνικής Αμύνης και Αλεξάνδρου Σβώλου) με θέμα : «Το Μεταναστευτικό , Εθνικές και Τοπικές Διαστάσεις , Ανθρωπιστικές , Κοινωνικές, Οικονομικές Παράμετροι».

Keywords
Τυχαία Θέματα