Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, δεν άφησε ανεπηρέαστη τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι πρόσφατες τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι Αττικής, επιβάλλουν την εντατικοποίηση της προσπάθειας προκειμένου να περιοριστούν στο μέλλον οι συνέπειες παρόμοιων περιστατικών.

Καθίσταται, πλέον, επιτακτική η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών για κρίσιμα θέματα πολιτικής προστασίας, αλλά και

παροχής αποτελεσματικών υπηρεσιών σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύνταξη του τεύχους «Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», ώστε οι πολίτες να είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς να προστατευτούν, έχοντας στη διάθεσή τους χρήσιμες πληροφορίες, όπως προκύπτουν από το σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το τεύχος).

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι θεματικές συναντήσεις που διοργανώνονται από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις οδηγίες αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις όπως σεισμοί, χιονοπτώσεις, πλημμύρες, κλπ).

Οι συναντήσεις, που ξεκίνησαν ήδη από τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα στις 24 Οκτωβρίου, συνεχίζονται και στις υπόλοιπες Κοινότητες με ελεύθερη είσοδο, κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-31.10.2018: Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (Ελευθερίας 24)
-07.11.2018: Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 3oυ ΓΕΛ- Γυμνασίου – Ολυμπιάδος 137)
-14.11.2018: Α΄ Δημοτική Κοινότητα (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου – Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Δημαρχείο)
-21.11.2018: Δ’ Δημοτική Κοινότητα (Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας – Κλεάνθους 57)
-28.11-2018: Ε΄ Δημοτική Κοινότητα (Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Γ. Βαφόπουλου 3)

Keywords
Τυχαία Θέματα