Β. Λεβέντης: Το θέμα των Σκοπίων θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα πρόωρες εκλογές

Εκλογές τον Φεβρουάριο προέβλεψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, με αφορμή και τα όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μίλησε για μακεδονική γλώσσα η οποία θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Ο κ. Λεβέντης στάθηκε ιδιαίτερα στο σενάριο, ο Πρωθυπουργός να πάρει απόφαση να μην επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, έτσι ώστε να πετάξει την μπάλα στο

γήπεδο της ΝΔ. Η Ένωση Κεντρώων έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ. Λεβέντης τόνισε επίσης ότι πρόθυμοι στην Βουλή υπάρχουν για να ψηφίσουν την συμφωνία εκτίμησε όμως, ότι το Σκοπιανό θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε επίσης ότι όλους τους τελευταίους μήνες αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη προσπαθούν να τον μεταπείσουν στο θέμα των Σκοπίων, υποδεικνύοντάς του να αλλάξει θέση και να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών.

Όσον αφορά το θέμα της υπόθεσης των ενεχυροδανειστών και τις αναμενόμενες εξελίξεις για το θέμα της λαθρεμπορίας χρυσού, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Με εκπλήσσει ο τρόπος που έγινε και ερευνήθηκε η υπόθεση. Ο κάθε Ριχάρδος εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση και τα μνημόνια λιτότητας και έτσι βλέπουμε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο λαός να πηγαίνει και να δίνει ενέχυρο όλη την περιουσία του. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπόλογοι για αυτή την κατάσταση, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θέμα και να ωφεληθεί κομματικά.

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στα χέρια του συντελούν στο γεγονός ότι η Ένωση Κεντρώων θα είναι στην Βουλή με ποσοστά έκπληξη. Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης δήλωσε με χαρακτηριστικό τρόπο: « Και Ριχάρδος να γίνει ο κ. Τσίπρας και να μοιράζει χρυσές λύρες, δεν θα πετύχει το εκλογικό αποτέλεσμα που επιθυμεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα