ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων στο Ανάκτορο του Γαλερίου στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων στο Ανάκτορο του Γαλερίου, στην πλατεία Ναυρίνου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την απόλυση 57 εργαζομένων στο έργο της Ψηφιοποίησης των Κινητών Μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες σε Αθήνα,

Πάτρα, Γιάννενα και αλλού

Η Χρυσούλα Πελέκου, εργαζόμενη στο έργο της ψηφιοποίησης Κινητών Μνημείων της Διεύθυνσης Διαχείρισης του Εθνικού Αρχείου Μνημείων δήλωσε "Είμαστε 57 εργαζόμενοι στο έργο της Ψηφιοποίησης. Δυστυχώς μετά από 22 συναπτές συμβάσεις οι περισσότερες από τις οποίες είναι μηνιαίες και διμηνιαίες είματε απολυμλενοι, απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να λήξει το έργο προφασιζόμενο την αποτυχλια μίας ιδιωτικής εταιρείας να δημιουργήσει το πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα υποδεχόταν το πλήθος των πληροφοριών τις οποίες συλλέγουμε εδώ και τέσσερα χρόνια".

Δείτε στα βίντεο του Thestival.gr τι δήλωσαν η εργαζόμενη στο έργο Χρυσούλα Πελέκου και η γενική γραμματέας του παραρτήματος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων στη Βόρεια Ελλάδα, Μαρία Αρβανιτάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα