Β. Κικίλιας: Το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελεί θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε

Συνάντηση με το νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είχαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντζοζαμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός τόνισε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, είναι, εκ του θεσμικού του ρόλου, συνομιλητής του υπουργείου Υγείας και ζήτησε από τα μέλη του Προεδρείου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Λίγο αργότερα ο κ. Κικίλιας

επισκέφθηκε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μαζί με τον υφυπουργό και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Γιώργο Πατούλη και το Δ.Σ για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και τον ιατρικό κόσμο.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως είναι συγκινημένος από την επίσκεψή του στον ΙΣΑ, καθώς θεωρεί πως το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ, αποτελεί «τον θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε στη χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

Τα προβλήματα είναι τεράστια, όπως είπε αλλά τόνισε πως με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια «θα πετυχαίνουμε καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο».

«Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί», επισήμανε ο υφυπουργός υγείας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ από την πλευρά του τόνισε πως η επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου «σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου», ενώ λόγο για τα σημαντικά ζητήματα της υγείας, έκαναν και μέλη του Συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα