Β. Γάκης: Προχωράμε και από σήμερα θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μπροστά

Την πρόθεση του για διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης εξέφρασε ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, ο οποίος εκλέχθηκε χθες από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μετά την παραίτηση του Νίκου Ταχιάου.

«Προχωράμε μπροστά και από σήμερα θέλουμε τη Θεσσαλονίκη μπροστά», τόνισε ο κ. Γάκης σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασίες,

ωστόσο όπως διευκρίνισε δεν επιθυμεί θέση διοίκησης. «Βάζουμε την πόλη μας μπροστά και προτάσσουμε το εμείς αντί του εγώ. Διεκδικούμε ως μέλη μιας παράταξης θέσεις ευθύνης και όχι διοίκησης. Δεν είναι ο αυτοσκοπός μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για την συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα το περασμένο Σάββατο διευκρίνισε ότι συζήτησαν θέματα σύμπραξης αλλά η συζήτηση των δύο ανδρών εστίασε στην ανάγκη για διάλογο. «Δεν μου έγινε πρόταση για να γίνω αντιδήμαρχος και ούτε το επιθυμώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Γάκης.

Παράλληλα, τόνισε πως ότι στην παράταξή του «δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ούτε πρόκειται να ακούστε από εμάς αντιπολιτευτικές κορώνες για λίγα λεπτά δημοσιότητας».

«Η αγάπη μου για τη Θεσσαλονίκη, η επίγνωση των προβλημάτων της, η πολιτική ταυτότητα και η εκτίμηση μου στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου με οδήγησαν στην απόφαση να συνταχθώ μαζί του, να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον κοινό αγώνα και να επιστρέψω στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, αν και ήδη εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Η παράταξη μας αναλογιζόμενη τους κινδύνους ακυβερνησίας της πόλης και τις ολέθριες συνέπειες που θα επέφερε στους συμπολίτες μας λόγω ενός νόμου γνωστού ως «Κλεισθένη, που στην ουσία υποσκάπτει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν ανοιχτή για συνεργασία με την διοίκηση. Όμως η συνεργασία αυτή δεν έγινε εφικτή.

Τα προβλήματα και οι ανάγκες των συμπολιτών μας της μεταμνηνονιακής εποχής, η επιδείνωσή τους από την πρόσφατη κρίση της πανδημίας, οι ανάγκες του παρόντος αλλά και οι προκλήσεις της εποχής επιβάλλουν να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα μέλη της παράταξης «να επανασυνταχθούν μαζί μας στη νέα πορεία». Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης έτσι ώστε να γίνει επιμερισμός έργου.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού ο κ. Γάκης τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοια συζήτηση. «Εμείς δεν είμαστε της λογικής όχι σε όλα γιατί ο δήμαρχος υπήρξε κάποτε αντίπαλος μας», διευκρίνισε.

Αξιολογώντας το έργο της διοίκησης ανέφερε ότι «ο δήμαρχος αξιολόγησε το έργο, κάτι παραπάνω από τη βάση. Είπε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θα συμφωνήσω με τον δήμαρχο. Έχουν πολλά να κάνουν».

Ο Σταύρος Καλαϊτζίδης, μέλος της παράταξης ανέφερε ότι «σκοπός μας είναι να ασκήσουμε με το όσο το δυνατόν υγιή τρόπο την αντιπολιτευτική μας δράση. Να φανούνε χρήσιμοι για την πόλη και να την οδηγήσουμε μπροστά».

Η Νέλλη Αϊδονά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει αναθέρμανση σχέσεων με τους υποψήφιους της παράταξης. «Να ενεργοποιηθεί η ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Από την πόλη μας λείπει η δημόσια διαβούλευση από την γειτονιά μέχρι το δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Γωγάκος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα κοινά της πόλης. «Έχω ευαισθησία στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες και θα κάνω ότι καλύτερο για αυτές», τόνισε.

Τέλος, ο Λευτέρης Αρβανίτης ο οποίος έλειπε από την σημερινή συνέντευξη τύπου σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε πως «μετά την παραίτηση του Νίκου Ταχιάου η παράταξή μας κάνει επανεκκίνηση, για την επιχειρηματικότητα, τις νέες θέσεις εργασίας, τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την πόλη . Θεσσαλονίκη μπροστά Θεσσαλονίκη υπεύθυνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα