Β. Αποστόλου: Υπογράφηκε σήμερα η απόφαση για την πληρωμή 4 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς (VIDEO)

Υπογράφηκε σήμερα η απόφαση για την πληρωμή 4 εκατομμυρίων ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου στο περιθώριο της κεντρικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε το ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

«Υπάρχει ένα ζήτημα

με την πληρωμή ενός υπόλοιπου από την περσινή παραγωγή. Υπογράφτηκε σήμερα η σχετική απόφαση για να πάρουν 4 εκατ. Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζήτησα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ», σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

«Θα μείνει ένα υπόλοιπο το οποίο πιστεύω πως με βάση αυτά που έχουν συμφωνηθεί και με την τράπεζα Πειραιώς μέσα με τέλη Φλεβάρη θα πληρωθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ο κ. Αποστόλου τόνισε πως δεν είναι αρμόδιος να πει για το αν είναι βιώσιμη η ΕΒΖ τονίζοντας παράλληλα πως « θα κάνουμε τα καλύτερα δυνατά για να κρατήσουμε την τευτλοκαλλιέργεια».

Τέλος, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κι Τροφίμων θα εξεταστεί η δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης για το 2018 και μετά που να αφορά φίλοπεριβαλλοντικά μέτρα. «Δεν μπορώ να πω ποσά. Τα βάζουμε σε μια διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα