Τζιτζικώστας σε Τσίπρα: Η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί για την ονομασία του γειτονικού κράτους είναι χωρίς τον όρο Μακεδονία

Το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έθεσε μεταξύ άλλων από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία, ο Περιφειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

“Διαφωνώ ριζικά με την κυβέρνηση σας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Μόνη λύση που μπορεί να σταθεί είναι αυτή που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία

του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα όπως ο αλυτρωτισμός και η προπαγάνδα”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως κάνει εξαιρετική δουλειά.

Παράλληλα ο Απόστολος Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε πως το γεγονός ότι οι αφετηρίες μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι στόχοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι

“Το γεγονός ότι οι αφετηρίες μας πολιτικές και ιδεολογικές είναι διαφορετικές δεν σημαίνει ότι οι στόχοι μας δεν μπορούν να είναι ίδιοι. Όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο”, είπε.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη τονίζοντας πως οι Περιφέρειας μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάπτυξη.

“Ας επιστρατεύσουμε την κοινή λογική και ας απλοποιήσουμε διαδικασίες δίνοντας ουσιαστικές και ξεκάθαρες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όχι άλλη κωλυσιεργία αφήστε μας να τρέξουμε”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόσθεσε:

“Οι πολίτες περιμένουν από όλους εμάς ουσιαστικές λύσεις, αδιαφορούν για τις μάχες χαρακωμάτων και μηχανισμών προσώπων. Να κοιτάξουμε πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές”.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε έργα που αναβαθμίζουν τη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, όπως το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και την λειτουργία του νέου κτιρίου της Περιφέρειας.

“Δεν βάζουμε φρένο στην αδικία και παραμέληση 10ετιων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πατάμε γκάζι για την αναζωογόνηση της”, ανέφερε.

Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση στην τοπική κοινωνία και το στρατόπεδο “Καρατάσιου”, καθώς και ο εκσυγχρονισμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου που θα ξεκινάει από το Σέιχ Σου στο θαλάσσιο μέτωπο.

Ακόμα επισήμανε τα βήματα που έχει κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, των υποδομών αλλά και του τουρισμού.

Ειδικότερα όσον αφορά τις υποδομές ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει από κοινού με την περιφέρεια χρηματοδότηση για τα οδικά δίκτυα για να μην υπάρχει περιφερειακή ενότητα που να μην συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη με έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο προκειμένου να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλα θύματα όπως πριν λίγες στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Τέλος ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη με τη στήριξη της κυβέρνησης να γίνει κόμβος ανάπτυξης και καινοτομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα