Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη: Όλη η πόλη μια απέραντη ψησταριά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

«Φωτιά» πήραν οι ψησταριές της Θεσσαλονίκης εν όψει της Τσικνοπέμπτης που μόνο η Ελλάδα ξέρει και γιορτάζει.

Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, πάρα τον συννεφιασμένο καιρό και τις ψιχάλες, βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης και απολαμβάνουν με την παρέα της επιλογής τους το…σταθερό menu.

Σουβλάκια, πανσέτες, μπριζολάκια,

παϊδάκια, μπιφτέκια και κάθε λογής κρεατικών γεμίζουν τα τραπέζια της πόλης. Όπως είναι δεδομένο, από τη γιορτή της Τσικνοπέμπτης θα ήταν αδύνατο να λείπει και το κρασί που ρέει άφθονο.

Η ευχάριστη διάθεση είναι χαρακτηριστική στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων που απολαμβάνουν αυτήν την ιδιαίτερη Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου το γλέντι έχει στηθεί για τα καλά και τα μαγκάλια καίνε ήδη από νωρίς. Η μουσική, είτε παραδοσιακή είτε μοντέρνα, ανεβάζει τη διάθεση. Ο κόσμος χορεύει, πίνει και τρώει. Γλεντάει με την καρδιά του. Μερικοί από αυτούς έχουν τιμήσει και τις Αποκριές και είναι ντυμένοι καρναβάλια διασκεδάζοντας ακόμα περισσότερο, ενώ άλλοι στήνονται στην ουρά για να απολαύσουν ένα ζουμερό ναι πεντανόστιμο σουβλάκι.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με μια γρήγορα μάτια, δείχνουν ικανοποιημένοι συγκριτικά με το ότι ο καιρός δεν είναι σύμμαχος τους.

Παρόμοιο και εξίσου εορταστικό είναι το κλίμα στην Άθωνος. Μπουζούκια, κιθάρες και αυθεντικές φωνές ξεσηκώνουν τους πελάτες των καταστημάτων που τιμούν την Τσικνοπέμπτη με πολύ φαγητό, γέλιο, κέφι και ζωντάνια.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι παρέες που δεν τους...χωράει το μαγαζί και βγαίνουν στον δρόμο για να χορέψουν ένα Χασαποσέρβικο ή έναν Καλαματιανό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival:

Keywords
Τυχαία Θέματα