Τσακαλώτος: Θα στηρίξουμε πρόταση της Ν.Δ. για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Την πρόθεση του να στηρίξει μια πιθανή πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για τον περιορισμό των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

"Υπάρχει συναίνεση σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα στο θέμα αυτό: το 3,5% [στα πρωτογενή πλεονάσματα] είναι πολύ υψηλό, ιδιαίτερα για μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της", αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει:

"Δεν είναι κάτι

που θα πρέπει να διαφωνούμε. Θα πρέπει να πάμε μαζί και να πούμε στην Ευρώπη που έχει μάθει τα μαθήματα από την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού ότι τόσο υψηλοί στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν δυσαρέσκεια όχι μόνο για τα πολιτικά κόμματα αλλά και για την ίδια την πολιτική διαδικασία".

"Δεν διαφωνώ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χρειάζεται να γίνει αυτό, θα ήταν καλό να είχε λιγότερο συγκρουσιακή συμπεριφορά για να μπορέσουμε να έχουμε συμφωνία στο θέμα αυτό".

Όπως γράφει το capital.gr, ερωτηθείς αν θα στηρίξει μια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον είναι η επόμενη κυβέρνηση, για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει:

"Δεν θα αλλάξουμε τη θέση μας αν η Ν.Δ. είναι στην εξουσία. Στην πολύ απίθανη και ατυχή περίπτωση να είναι στην εξουσία και αν αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής τους θα τους στηρίξουμε… αλλά δεν θα τους στηρίξουμε σε πολλές άλλες περιοχές, ιδίως καθώς δεν γνωρίζουμε το πρόγραμμα τους. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει εκτιμήσει ότι το κόστος των ανακοινώσεων που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι 5 δισ. το πρώτο έτος και άλλα 4 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα