Τσακαλώτος: Σημαντικό έργο για ολόκληρη τη χώρα το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Σε συνέχεια επαφών του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, με Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφορικά με τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στο χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του στις 7/8/2018, γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα συνδράμει τις εργασίες ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος με επιχορήγηση μέχρι και το ¼ του συνολικού κόστους κατασκευής του έργου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωνε για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος: «Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, ως φόρος τιμής στους Εβραίους που δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ως όχημα διατήρησης της συλλογικής μνήμης και ως πολιτιστικό αγαθό καθαυτό.»

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα εκτιμάται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει το έργο με 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα