Τράπεζα Πειραιώς: Χρονιά ρεκόρ με χρηματοδότηση 5 δις στην ελληνική οικονομία (VIDEO)

Δυναμική συμμετοχή στην φετινή Agrotica της ΔΕΘ, έχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Η κατεξοχήν τράπεζα των αγροτών, προγραμματίζει να δώσει στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο αγροτοδιατροφικός τομέας 5 δις,

έναντι 4,1 το 2019, κάνοντας το 2020 χρονιά ρεκόρ.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Πειραιώς Ελένη Βρετού, το σύνολο των χρηματοδοτήσεων για τον αγροτοδιατροφικό τομέα ξεπερνά το 1,5 δις και η τράπεζα σκοπεύει να αυξάνει την χρηματοδότηση σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.

Πολλή σημαντική χρονιά για την χώρα χαρακτήρισε τη φετινή, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σημειώνοντας πως μετά από μια περίοδο κρίσεως μπαίνουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά. «Μετά από μια περίοδο κρίσεως μπαίνουμε σε μια αναπτυξιακή τροχιά, Μια τροχιά που απαιτεί περαιτέρω ώθηση με ρυθμούς τουλάχιστον 3% για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε το χαμένος έδαφος που χάσαμε την τελευταία δεκαετία και να επαναφέρουμε την ευημερία στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στον αγροτικό τομέα, τόνισε πως καλείται να συνεισφέρει και να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, σε μια νέα δεκαετία με μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογική εξέλιξη και στην κλιματική αλλαγή. «Ο αγροτικός τομέας θα επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή, αλλάζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η τεχνολογική επανάσταση δίνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες στον αγροτικό τομέα να χρησιμοποιεί εργαλεία όπως η ευφυής γεωργία, για να δημιουργήσει νέα προϊόντα και μια νέα προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών που θα είναι διεθνώς ανταγωνίσιμες», ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως είπε χρειάζεται φαντασία, ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών με ευαισθησία στο περιβάλλον. «Αποτελεί μια μοναδική πρόκληση και ευκαιρία για τον γεωργικό τομέα. Σε αυτή την προσπάθεια η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη αγροτική τράπεζα στη χώρα με μεγάλη παράδοση, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει κάθε υγιή πρόταση που θα μας έρθει. Η τράπεζα μας είναι είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Χατζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα