Τραμπ: Δεν υπήρξε συνωμοσία με τη Ρωσία

Τα περί συνωμοσίας του προεκλογικού του επιτελείου με τη Ρωσία απέρριψε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στην κατ' ιδίαν του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον ρώτησε αν παρενέβη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία του 2016.

«Δεν υπήρξε ποτέ συνεργασία (με τη Ρωσία). Είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που έχω ακούσει» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters

από τον Λευκό Οίκο. Υποστήριξε ακόμη ότι οι Δημοκρατικοί χρησιμοποίησαν τους ισχυρισμούς για συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής του εκστρατείας και της Ρωσίας προκειμένου να δικαιολογήσουν την ήττα της Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. «Ο Λευκός Οίκος λειτουργεί όμορφα, παρά την απάτη που έστησαν οι Δημοκρατικοί» τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι στα πρώτα 20 με 25 λεπτά της συνάντησής του με τον Πούτιν την περασμένη Παρασκευή στην Γερμανία συζητήθηκε το παραπάνω ζήτημα. «Τον ρώτησα: Το έκανες; Κι εκείνος απάντησε: Όχι δεν το έκανα. Σίγουρα όχι. Μετά τον ρώτησα για δεύτερη φορά με διαφορετικό τρόπο. Απάντησε κατηγορηματικά όχι» δήλωσε ο Τραμπ.

Ερωτηθείς αν ο Τραμπ πίστεψε την αρνητική απάντηση του Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος αφού σιώπησε απάντησε: «Κοιτάξτε, κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι σαν κι αυτό να συμβαίνει στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας μας. Οπότε κάτι έγινε και πρέπει να βρούμε τι έγινε ακριβώς». Αναφερόμενος επίσης στον Πούτιν παρατήρησε: «Κάποιος είπε ότι αν το έχει κάνει, δεν θα εντοπίσετε ότι το έκανε. Το οποίο επίσης είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε ν' απαντήσει ευθέως εάν θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον πρόεδρο Πούτιν. Είπε ότι τόσο ο Πούτιν, όσο κι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φροντίζουν τα συμφέροντα των χωρών τους, όπως κάνει κι ο ίδιος. «Δεν εμπιστεύομαι πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, είναι ο ηγέτης της Ρωσίας. Είναι η δεύτερη πιο ισχυρή πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Είμαι ο ηγέτης των ΗΠΑ. Αγαπώ την χώρα μου. Αγαπάει τη δική του», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα