Τουρνουά σκάκι στην Καλαμαριά

Η Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, την Ένωση Σκακιστών Θεσ/νίκης, την Σ.Α ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης», με τη στήριξη της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. και των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, διοργανώνει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ακαδημιών από τις 30/8 έως τις 05/09.

Η Διοργάνωση εντάσσεται ως παράλληλη εκδήλωση στο 15ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς 2018.

Στο Πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά ως 12 ετών (χρ.γεν < 2006) με μικρή αγωνιστική εμπειρία, χωρίς βαθμό αξιολόγησης (ELO), χωρίς απαραίτητη

ύπαρξη αθλητικού δελτίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο 4ου-5ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμαριάς (γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, περιοχή Βότση)

Όσον αφορά το σύστημα των αγώνων, θα είναι το Ελβετικό σύστημα 5 γύρων . Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.

Δεν θα υπάρχει αξιολόγηση των αγώνων. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και διεξαγωγή ξεχωριστών τουρνουά.

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 1h για κάθε παίκτη με προσαύξηση 20 sec/κίνηση από την 1η κίνηση. Σε περίπτωση αδυναμίας καταγραφής των κινήσεων θα υπάρχει μείωση του αρχικού χρόνου κατά 10 λεπτά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

1) Αποτελέσματα τουρνουά ισόβαθμων

2) Μπούχολτζ cut-1

3) Μπούχολτζ

4) Σόνεμπορν-Μπέργκερ 5) Αριθμός Νικών

Θα υπάρχουν ξεχωριστές βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία και στους νικητές - νικήτριες θα απονεμηθούν Τρόπαια και Μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Διπλώματα Συμμετοχής.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10€. Το παράβολο 2ου-3ου μέλους της ίδιας οικογένειας είναι 5€. 4ο κοκ μέλος οικογένειας καθώς και ΑΜΕΑ δεν καταβάλουν παράβολο. Τα παράβολα θα πληρωθούν στο χώρο των αγώνων την Πέμπτη 30/08/18 & ώρα 16:00 – 16:30, με την επιβεβαίωση της συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, εδώ.

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής μπορεί να γίνει δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2310 847729 και στο 6942680745.

Προθεσμία δήλωσης έως Τετάρτη 29/8/18, ώρα 20:00

Για ό,τι δεν συμπεριλαμβάνεται στην ανακοίνωση, αρμόδιο είναι το ΔΣ της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα