Τουρκία: Συνελήφθη ο μουσουλμάνος συγγραφέα και τηλεευαγγελιστής Αντνάν Οκτάρ

Σε επιχείρηση για την σύλληψη του μουσουλμάνου συγγραφέα και τηλεευαγγελιστή, Αντνάν Οκτάρ, καθώς και 235 ατόμων που θεωρείται πως συνδέονται μαζί του, με την κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της σεξουαλικής κακοποίησης, προχώρησε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Στην ίδια ανακοίνωση εξηγείται ότι η οικονομική αστυνομία διεξήγαγε τις επιδρομές και την ίδια

στιγμή, το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι αυτές έγιναν σε πέντε επαρχίες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, η αστυνομία αφού ερεύνησε νωρίς το πρωί το σπίτι του Οκτάρ στη συνοικία Τσεγκέλκιοϊ, τον συνέλαβε μαζί με τους σωματοφύλακές του.

Το Φεβρουάριο η ρυθμιστική αρχή τηλεόρασης της Τουρκίας, διέκοψε τη μετάδοση ενός τηλεοπτικού προγράμματος στο οποίο παρουσιαστής ήταν ο Οκτάρ και το οποίο αναμείγνυε τη συζήτηση με τον χορό, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών, προσθέτει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 2006, ο Οκτάρ έγραψε το βιβλίο «Ο Άτλας της Δημιουργία» με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία. Σε αυτό εξηγεί ότι η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου αποτελεί τη ρίζα της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Συνολικά ο ίδιος, έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 73 γλώσσες, όπως αναφέρει στον ιστότοπό του, το Α9.

Keywords
Τυχαία Θέματα