H Aθήνα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες

Στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας προχωρά σύμφωνα η Αθήνα.

Δημοσίευμα της «Καθημερινής», που επικαλείται υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν απάντηση της Αθήνας σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις

εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων η Αθήνα κατηγορεί τους Ρώσους διπλωμάτες για απόπειρα αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που υπάρχει ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα τα τελευταία δύο χρόνια για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι μέσω χρηματισμού, επιχειρούν να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες, αλλά και να αποκτήσουν επιρροή στο Άγιον Όρος, ενώ τόνισαν ότι κατεγράφη απόπειρα εξαγοράς κρατικών λειτουργών, η οποία απέτυχε.

Τέλος καταγγέλλεται η προσπάθεια παρέμβασης της Μόσχας σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα