ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων είναι και η Θεσσαλονίκη.

Μέλη του ΣΕΤΕΠΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποιούν αυτή την ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως.

"Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, έχουμε βιώσει στο πετσί μας εδώ και χρόνια την ανάπτυξή τους, μια ανάπτυξη στην οποία συμφωνούν όλα τα κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις, νέες

και παλιές. Οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει στις 8 Ιουλίου θα εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της και θα πληρώνουμε μέχρι το 2060 τα ματωμένα πλεονάσματα τους, τα μνημόνια τους εμείς και οι οικογένειές μας. Η τεράστια κερδοφορία των ομίλων που δραστηριοποιούνται και στο χώρο μας, είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς, της κατάργησης του 8ωρου, της κατάργησης της σύμβασης Εργασίας , της εντατικοποίησης της δουλειάς. Στον κλάδο μας, η ανασφάλιστη εργασία και οι συμβάσεις αορίστου χρόνου τσακίζουν κόκαλα. Καθημερινά, είμαστε αντιμέτωποι με την καθημερινή τρομοκρατία και αυθαιρεσία, με την εξάντληση που οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας δεν πληρώνονται στην ώρα τους, ούτε τις υπερωρίες των 10 και 15 ωρών.

Εδώ θα πούμε τα εξής. Δεν μπορούμε άλλο να σκύβουμε το κεφάλι, θα δώσουμε την απάντησή μας. Η συγκεκριμένη απεργία είναι η υπογραφή της λογικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, που πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλάδους με βάση το σχέδιο που έχουμε καταθέσει. Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια. Βάζουμε μπροστά το πενθήμερο 7ωρο, με δύο συνεχόμενα ρεπό. Πάμε κόντρα στη λογική του κακού, πάμε κόντρα στη λογική σφαξε με αγάπη να αγιάσω, πάμε μπροστά και διεκδικούμε της ανάγκες μας" δήλωσε στο thestival ο Θοδωρής Βλάχος, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Τουρισμού και επισιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα