Το Instagram "ξεκληρίζει" τα fake likes και τους fake followers

Αν είσαστε από αυτούς που χρησιμοποίησαν κάποια εφαρμογή για να πάρουν "ψεύτικους" followers στο Instagram, ετοιμαστείτε να δείτε τα νούμερα του κοινού σας να πέφτουν.

Το Instagram προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση με τις ψεύτικες ενέργειες στην υπηρεσία κοινωνικών δικτύων, οι οποίες οφείλονται σε παράνομες εφαρμογές που μπορούν να αυξήσουν τεχνητά το κοινό κάποιου λογαριασμού στο Instagram.

"Ξεκινώντας

από σήμερα, θα αφαιρέσουμε όλα τα ψεύτικα likes, follows και σχόλια από λογαριασμούς που χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων για να ανεβάσουν την δημοτικότητά τους," δήλωσε σε ανακοίνωσή της η γνωστή πλατφόρμα.

Το Instagram χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να υποδείξουν τους προβληματικούς λογαριασμούς, οι οποίοι έπειτα "θα λάβουν ένα μήνυμα εντός της εφαρμογής που θα τους προειδοποιεί πως αφαιρέθηκαν όλα τα ψεύτικα likes, follows και σχόλια που έδωσαν σε άλλους από τον λογαριασμό τους," δήλωσε η υπηρεσία.

Το Instagram δεν υπέδειξε ποιες ήταν οι εφαρμογές όπου δημιούργησαν το πρόβλημα. Αλλά είπαν πως ο τρόπος λειτουργίας τους ξεκινά με το να πείσουν τους χρήστες να δώσουν το username και το password για τον λογαριασμό τους. Με τέτοιου είδους πρόσβαση, οι εφαρμογές αυτές μπορούν να πάρουν το έλεγχο του λογαριασμού και να δημιουργήσουν τεχνητά likes και follows στην πλατφόρμα. Κατόπιν τούτου το Instagram θα ζητήσει από τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

"Τα νέα αυτά μέτρα θα βρίσκονται σε διαρκή εξέλιξη και οι λογαριασμοί που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων για να μεγαλώσουν το κοινό τους, θα έχουν μια διαφορετική εμπειρία στο Instagram," δήλωσε η υπηρεσία, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής το Instagram δεν έχει αναφέρει αν αυτή η ψεύτικη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε για διαμοιρασμό ψεύτικων πληροφοριών. Πριν λίγο καιρό όμως το Facebook διέγραψε αρκετά fake accounts αφού σύμφωνα με την εταιρεία, τα περισσότερα fake accounts οφείλονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Το Instagram ανέφερε πως θα λάβει περισσότερα μέτρα για την επίλυση κάθε fake activity, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επερχόμενες εβδομάδες.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα