Την πρώτη ενδεκάδα υποψηφίων του από τη... Χαριλάου ανακοίνωσε ο Πέτρος Λεκάκης

Την πρώτη ενδεκάδα υποψηφίων με τον συνδυασμό του “Θεσσαλονίκη Πρώτη” , ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Πέτρος Λεκάκης, από την περιοχή της Χαριλάου, μια συμβολική περιοχή για εκείνον όπως τόνισε ο ίδιος.

Όπως είπε σύντομα θα ανακοινώσει σχεδόν το σύνολο των υποψηφίων, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από απλό κόσμο και κινήσεις πολιτών για να συμμετέχουν στην προσπάθεια του.

“Οι υποψήφιοι είναι ενεργοί πολίτες που πρώτη φορά εμπλέκονται με τα κοινά, με διαφορετική ιδεολογία και πολιτική ταυτότητα. Θέλουμε

να ενώσεις τις δυνάμεις μας με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πέρα και πάνω από κομματικά χρώματα και άλλες διαφορές. Να δημιουργήσουμε μια συμμαχία για τη Θεσσαλονίκης”, ανέφερε ο κ. Λεκάκης.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Πρώτη” σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι.

Όπως είπε από την μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που έχουν πάρει κομματικό χρίσμα και ένας άλλος κόσμος που έκλεισε την κεντρική πολιτική σκηνή και έρχεται στην αυτοδιοίκηση.

“Υπάρχουμε και εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στα κόμματα ούτε στο παλιό, να ελέγχουν τη Θεσσαλονίκη”,

“Δεν ζητήσαμε χρίσματα, στήριξη. Δεν θέλουμε να είμαστε στον εκλογικό χάρτη ένα ακόμα χρώμα. Είμαστε καθαρά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση. Το μήνυμα μου στέλνω έλα κι εσύ. Σε μια προσπάθεια αυτοδιοικητική”, τόνισε.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί άλλη μια ενδεκάδα υποψηφίων, σε μια άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

“Έχουμε πάρει απόφαση να πάμε σε γειτονιά, στον κόσμο, με ενεργούς πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από το κέντρο μέχρι κάθε γειτονιά”, είπε.

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ.Λεκακης σχολίασε πως οι συνδυασμοί και οι υποψηφιότητες είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και πρότεινε "ας περιμένουμε να διαμορφωθεί το περιβάλλον".

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση που έκανε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για οικουμενική διοίκηση έως τα τέλη Αυγούστου είπε : "Η διοίκηση Μπουτάρη έχει δέσμευση προς τον κόσμο που την ψήφισε. Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση και υπό συζήτηση".

Αναλυτικά η πρώτη ενδεκάδα υποψηφίων:

Γεώργιος Γκουγκουλιάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

Γεώργιος Ιακωβίδης, Εκπαιδευτικός

Παναγιώτα Ιωακειμίδου, Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας

Σταύρος Κανδύλας, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ηρακλής Κεσίδης, Μουσικός Παραγωγός

Βασίλειος Κόνιαρης, Διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών - Διαχειριστής Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου

Γεώργιος Πασχαλίδης, Οικονομολόγος - Τραπεζικό Στέλεχος

Ελευθερία Στεργίου, Δικηγόρος

Παναγιώτης Στιρλιγκάς, Οικονομολόγος

Ιωάννης Χαραυγής, Πολιτικός Μηχανικός

Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Επιχειρηματίας - Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Keywords
Τυχαία Θέματα