Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν οι φίλοι και οι παλαιοί μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου "Nouvelle Amicale" (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Φίλων και Παλαιών Μαθητών του Γαλλικού Ινστιτούτου “Nouvelle Amicale” έκοψε για τέταρτη χρονιά την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προαναγγέλλοντας σειρά εκδηλώσεων που θα φέρουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης άρωμα Γαλλίας, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, καθώς μια από τις δράσεις του συλλόγου για το 2018 είναι η δημιουργία έκθεσης αφιερωμένη στα γαλλικά -και όχι μόνο- αρώματα.

Η πρόεδρος του συλλόγου Στελλίνα Τρωιάνου

και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Ηλίας Σαραντινός, Χρυσάνθη Ινάχογλου, Βάσω Βαταμίδου, Νικόλ Καζαντζίδου, Νίκη Κατσαρού, Δέσποινα Τριακοσάρη υποδέχθηκαν τα μέλη του συλλόγου και ενημέρωσαν για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τη νέα χρονιά. Στην εκδήλωση έδωσε το “παρών” και ο Γάλλος Πρόξενος Philippe Ray εκφράζοντας τη στήριξή του στις δράσεις του συλλόγου.

Η Nouvelle Amicale ιδρύθηκε από παλαιούς μαθητές και φίλους του Γαλλικού Ινστιτούτου το 2014 και σήμερα αριθμεί 130 μέλη.

Στόχος του Συλλόγου είναι η προβολή Ελλήνων και Γάλλων δημιουργών, της πόλης μας και διαφόρων γεγονότων και ιδεών που προάγουν τον ελληνικό και γαλλικό πολιτισμό ως μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της ελληνογαλλικής φιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα