Τι απέγινε ο πιτσιρικάς που έβλεπε "νεκρούς ανθρώπους"

Ήταν πριν 20 χρόνια, όταν στις αρχές Νοεμβρίου του 1999 βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία «Έκτη αίσθηση», προκαλώντας η ίδια παγκόσμια αίσθηση. Το φινάλε της ανατρεπτικό και ήταν αυτό που της χάρισε μια θέση στο πάνθεον των ταινιών που έγραψαν ιστορία. Αλλά και την περίοδο της προβολής της δημιούργησε μία άγραφη παγκόσμια ομερτά, αφού κανείς δεν μαρτυρούσε το τέλος σε κάποιον που δεν είχε δει την ταινία.

Και μπορεί η «Έκτη αίσθηση» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν να… καυχιέται πως νίκησε τα spoiler! Μπορεί, όμως, να καυχιέται και γι’ ακόμη έναν λόγο –πέρα από τις υποψηφιότητες για Όσκαρ

και τα εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις-, για τον πιτσιρικά που έβλεπε «νεκρούς ανθρώπους».

Ο Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ στα 11 του χρόνια βρέθηκε να συμπρωταγωνιστεί στο πλευρό του Μπρους Γουίλις, στο ψυχολογικό θρίλερ του Σιάμαλαν, κερδίζοντας με την ερμηνεία του το κοινό, αλλά και πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, με κορυφαία εκείνη για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου. Το φοβισμένο αγοράκι της ταινίας κατέκτησε το κοινό, ακόμη και τους απαιτητικούς κριτικούς, ενώ η ατάκα του «I see dead people» είναι πια θρυλική.

Κι ενώ όλοι θα περίμεναν πως μετά την «Έκτη αίσθηση» οι δρόμοι για τον Όσμεντ θα ήταν διάπλατα ανοικτοί και μία λαμπρή καριέρα θα τον περίμενε εκεί έξω, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο μικρός Χάλεϊ δεν ήταν άγνωστος στο κοινό, ούτε στον χώρο του θεάματος.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τον χώρο της διαφήμισης, ενώ πριν την «Έκτη αίσθηση» είχε κάνει ένα πέρασμα από την «Φιλαδέλφεια» με τον Τομ Χανκς, ενώ στο «Φόρεστ Γκαμπ» υποδυόταν τον γιο του. Εξάλλου, πολλοί κριτικοί είχαν κατατάξει τον Όσμεντ στα παιδιά-θαύματα του σοβαρού ρεπερτορίου.

Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική και ο πιτσιρικάς που έβλεπε «νεκρούς ανθρώπους» αποφάσισε ο ίδιος να εξαφανισθεί από το Χόλιγουντ και να ζήσει μία κανονική ζωή. Αν και ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του στα 28 του χρόνια και οι περιπέτειες με το νόμο, αφού ήταν μεθυσμένος, ήταν αρκετό για πολύ καιρό να θεωρούν ότι και εκείνος ήταν ακόμη ένα παιδί-θαύμα, που δεν κατάφερε να ξεφύγει από την «κατάρα» που τα κυνηγούσε. Ο Χάλεϊ, όμως, μέχρι και σήμερα αρνείται πεισματικά ότι ανήκει σε αυτή την «καταραμένη» λίστα.

Το παιδί που δούλευε για να βοηθάει την οικογένειά του
Ο Χάλεϊ Τζόελ Όσμεντ γεννήθηκε στην Αλαμπάμα, σε μία οικογένεια που τα έβγαζε δύσκολα οικονομικά. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός και η μητέρα του δασκάλα, ενώ έχει και μία μικρότερη αδελφή που μπήκε κι εκείνη από νωρίς στο χώρο του θεάματος, όπου συμμετείχε στη νεανική σειρά «Χάνα Μοντάνα».

Ωστόσο, το «αστέρι» της οικογένειας ήταν ο Χάλεϊ, ο οποίος από μικρός έδειξε πως ήταν ένα ταλαντούχο παιδί. «Με είχαν προειδοποιήσει πολλοί φίλοι μου από το χώρο για το ταλέντο του, λέγοντας πως θα ταίριαζε για διαφημιστικά» έχει δηλώσει ο πατέρας του.

Περισσότερα στο newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα